Loading

Vancouver, vandaag aanboord van de Volendam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vancouver

Vancouver, vandaag aanboord van de Volendam

Ben je eerst nog in plat Iowa, wat je erg aan Nederland doet herinneren, word je de volgende dag wakker in Vancouver met uitzicht op hoge bergtoppen. Wat een gemak toch dat vliegen, je vlucht in een kuch en een zucht zo de hele wereld over. Het enige wat je hoef te doen is achterover te zitten en te wachten tot je op je bestemming bent aangekomen. Aangezien ik het pak talent van m’n moeder niet heb geërfd gisteren de hele inhoud van m’n koffer door moeten spitten opzoek naar m’n pyjama en tandenborstel. Vanmorgen maar weer de hele inhoud netjes in de koffer gelegd zodat hij zou sluiten, moest er wel even op gaan zitten. Snap er helemaal niets van, m’n moeder kreeg het voor elkaar om ruimte over te hebben vorige week en toen zat de koffer nog vol met cadeaus. Deze heb ik allemaal achtergelaten in Iowa dus je zou toch wel denken dat het me moest lukken om alles in de koffer te krijgen, mooi niet!

Nadat ik voor Tarzan had gespeeld, om de koffer dicht te krijgen, was het tijd voor een stevig Canadees ontbijt welke niet veel verschilt van een Amerikaans ontbijt. Eieren, aardappels en toast en op welke mogelijkheid dan ook bereid. Als dank nam ik Patrick mee uit ontbijten en het smaakte heerlijk, lekker uitgebreid ontbijten met alles erop en eraan. Daarna konden we er tegenaan om wat boodschappen te doen in Vancouver en Patrick nam me mee voor een korte stadstour. Wat een geweldige stad is dit, heerlijk! Zou hier gerust een tijdje door kunnen brengen, maar dat is pas over drie weken. Nu is het eerst tijd voor een Alaska cruise aan boord van de MS Volendam.

Kort na de stadstour was het tijd om richting de cruise-terminal te gaan. Bij de ingang stond Dedy, onze cabin steward, al op me te wachten om me te helpen met alle slecht ingepakte bagage die ik bij me had. Patrick uitgezwaaid, ik zie hem weer over drie weken, en richting het schip gegaan. Alles ging zo voorspoedig dat ik tijdens het in de armen vallen van Symen erachter kwam dat mijn rugzak nog bij de x-ray machine lag. Gelukkig kon iemand mijn tas claimen en kwam hij weer veilig bij me terecht. Helaas was dit niet het geval voor Dedy, die kwam er pas na vertrek achter dat hij zijn telefoon was vergeten bij dezelfde x-ray. Gelukkig hebben we van de agent in Vancouver vernomen dat de telefoon is gevonden en Dedy kan hem volgende week komen claimen.

De avond was heerlijk, Symen en ik hebben een prachtige hut met een groot raam waar ik ontzettend van ga genieten. De koffer is uitgepakt, we hebben lekker gegeten en hebben Paddy en haar zus Margaret al gezien. We hebben Paddy ontmoet op de Zuid-Amerika cruise en ze vaart een weekje op de Volendam mee. Ze had allemaal leuke cadeautjes voor ons mee, een bord van de wereld cruise, wol en een dubbele haaknaald waar ik speciale patronen mee kan haken en een aantal leuke souvenirs uit Canada. Symen had in zijn koffer een grote voorraad Delfts blauwe producten zitten, waaronder ook een paar voor Paddy. Het was een ontzettend leuke ontmoeting, altijd fijn om een bekend gezicht te zien. Nu is het tijd voor een goede film, een lekker biertje en wat tijd voor z’n tweetjes!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.