Loading

Glacier Bay

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Glacier Bay

Glacier Bay

Je kent het wel, thuis heb je ook zo’n routine op de zondagochtend en de belangrijkste woorden op zondag zijn ‘lekker rustig aan’. Zo ging het ook bij ons vanmorgen, tot we na het ontbijt aankwamen bij de Crow’s Nest. Symen en ik kwamen binnen na het ontbijt, om even van het scenic cruisen te genieten, toen het opeens ontzettend onrustig werd. We waren er al snel achter dat niet wij de reden waren van de onrust maar een stel orka’s die rustig langs het schip aan het zwemmen waren. Passagiers vlogen door de ruimte naar hun camera grijpend, entertainment staf stoof de trap af naar hun hut om de camera te halen en Symen volgde snel hun voorbeeld. Voor ik het wist stond hij weer naast me met m’n camera in zijn hand, ik kreeg een dikke kus en hij wenste me veel plezier voordat hij richting de brug ging voor zijn dagelijkse verplichtingen. Na de consternatie binnen besloot ik naar buiten te gaan om te zien of de orka’s toevallig ook buiten het zicht van het Crow’s Nest de boot volgde, en jaar hoor een vijf tal orka’s zwommen aan bakboord mee in de golven die het schip maakte. Nog voor deze reis was begonnen had ik aan Symen uitgesproken dat ik graag orka’s en walvissen wou zien, we zijn amper in week twee en beide kan ik al van m’n lijstje strepen.

De dag werd eigenlijk alleen maar beter want toen we in Glacier Bay aankwamen, een nationaal park in Alaska met een groot aantal gletsjers waarvan de Volendam er een aantal van dichtbij bezoekt, begon de hemel op te breken en was het prachtig weer. De blauwe kleur in de gletsjers komt beter uit wanneer de zon erop schijnt. Ook was de Marjerie gletsjer erg actief vandaag, diverse grote stukken ijs braken af en zorgde voor het verpletterende geluid van ‘witte donder’. Wat een geluk, de parkwachters aan boord hadden de gletsjer dit seizoen nog niet zo in beweging gezien. Het was een prachtige dag, orka’s, witte donder en mooi weer … wat wil een mens nog meer? Nou, een heerlijk rustig avondje met ‘inroom dining with a view’? Met ons bord in de vensterbank genoten van een heerlijke maaltijd terwijl ik een oogje op het water hield voor mogelijke orka’s en walvissen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.