Loading

Tacoma, Winkeldagje

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

All Stars

Tacoma, Winkeldagje

Was al gewaarschuwd, Jack en Lynette zijn echte ochtendmensen en op het moment dat ik wakker werd was hun ochtend al volop begonnen. En nu niet denken dat ik pas om elf uur opstond! Om half acht werd ik fris en fruitig wakker en was het tijd om de dag te beginnen. Jack had twee volle dozen met verse frambozen gehaald, dus dat werd ontbijten met yoghurt en frambozen. Intussen had Lynette al even opgezocht waar ik Tacoma weer Converse konden vinden want vandaag begon de zoektocht naar Converse, of eigenlijk vervolgde ik de zoektocht die ik in Iowa was gestaagd na geen succes te hebben.

Voor we het winkelcentrum een bezoek brachten stond er een nieuwe ervaring op me te wachten, de ‘drive-in bank’. Lynette moest geld halen en reed met haar auto langs het loket van de bank waar ze vriendelijk geholpen werd door Char. Vol verbazing aanschouwde ik dit tafereel. Een drive-in bank, zoiets hebben wij niet in Nederland. Misschien een idee om een drive-in voor fietsen te ontwerpen. Hier in Amerika is het verboden om met je fiets door de drive-in te gaan, Jack heeft het ooit geprobeerd bij ‘Jack in the box’ en dat vonden ze niet leuk. Er was geen parkeergelegenheid voor fietsen dat Jack door de drive-in ging, dat mocht niet van de werknemer achter het raam dat hij z’n fiets mee naar binnen nam, ook dit werd hem niet in dank afgenomen. Uiteindelijk werd de politie erbij gehaald en stond Jack een dag later in de krant. Zo hoor je nog eens verhalen! Nadat alle bankzaken waren geregeld was het tijd om te winkelen.

In eerste instantie hadden we geen geluk, een gigantisch winkelcentrum vol met elke winkel die je maar kan bedenken maar niet wat ik zocht. Na wat speurwerk bleek het winkelcentrum wat verborgen winkels te hebben en bij Journey’s slaagde ik voor een te gek zwart lak paar! Helemaal blij! Net voordat we het winkelcentrum verlieten liepen we nog even langs Lady Footlocker, bleek dat ze vandaag een actie waren gestart. Alle Converse voor € 29,95, voor mezelf een blauw/roze paar gekocht en voor m’n zus een grijs/blauw/paars paar. Voordeel is dat we dezelfde schoenmaat hebben, ik kan ze passen en mocht ze het gekozen paar niet mooi vinden zijn ze van mij. Trots op m’n buit gingen we naar huis.

Na de lunch wist Lynette nog wel een adresje waar we heen konden gaan voor schoenen en geloof het of niet, maar ook daar slaagde ik voor een leuk paar! Wat een geluk, vaak heb ik dat wanneer ik ga winkelen dat ik helemaal niet slaag voor wat ik zoek en nu heb ik gewoon vier paar schoenen gescoord! In eerste instantie leek dit ook het geval maar we bleken meer geluk dan verwacht. Na al dat winkelen gingen we lekker ontspannen in de bioscoop, naar Monsters University. Nou ontspannen konden we, de stoelen in de bioscoop leken veel op de relax stoel van mijn buurman. Er kwam een voetenplank uit de stoel en de rugleuning kon zover naar achteren dat de stoel transformeerde in een bed. Dat noem ik nog eens ontspannen naar de bioscoop. We hebben genoten van de film, maar hij was lang niet zo grappig als het eerste deel.

S ‘avonds kreeg ik een tour door de buurt waar Lynette is opgegroeid en zijn we wezen eten bij een café waar ze vroeger vaker kwam. Dit is wat ik zo fijn vind aan Amerika, je kan hier uiteten gaan voor een klein prijsje en ook nog ontzettend goed. Het is geen fine-dining, maar dat is helemaal niet erg, dat is voor speciale gelegenheden.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.