Loading

Tacoma, The Ram

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

The Ram

Tacoma, The Ram

Er zijn zoveel soorten vakanties, en zelfs als je een bepaald soort vakantie heb gekozen kan je daar nog je eigen draai aan geven. Zo kan een strandvakantie voor de één een bakvakantie betekenen en voor de ander de hele dag actief bezig zijn in en rondom het water. Op wat voor een vakantie ben weet ik nog niet helemaal maar ik weet wel dat ik vooral doe waar ik, en de mensen waar ik mijn tijd mee besteed, het meeste plezier aan beleven.

Met z’n drietjes zijn we vanmorgen vertrokken naar een andere wijk in Tacoma waar we eerst de lokale supermarkt hebben bezocht. Een aantal dagen terug heb ik de Hop Henge van The Deschutes brouwerij geprobeerd en dit is echt een heerlijk biertje, inmiddels omgedoopt als de Holy Ale omdat het vinden van dit biertje in fles bijna net zo moeilijk is als het vinden van de Holy Grale. Ook bij deze supermarkt hadden we geen geluk, volgens de baas van de bierafdeling is de Hop Henge op het moment alleen in vat leverbaar waardoor het nog wel geschonken wordt in restaurants.

Zonder biertjes vertrokken we de wijk in om lekker langs de winkeltjes te lopen. Dit vind ik zo leuk aan de beurten hier in de VS, gezellige onafhankelijke winkeltjes, cafés en restaurants. Hier kan je zo een hele middag lopen ook al koop je helemaal niets. Uiteindelijk belande we bij Stadium High School, hier is een bekende film opgenomen die de meeste van mijn leeftijd genoten toch wel moeten kennen. Weet jij wie er op de tribune van dit sportveld een serenade zong? Ik ga nog niets vertellen! Ook werd ik hier verrast door een ontmoeting met een oude nieuwe bekende, teruglopend naar de auto kwamen we een groepje jongens tegemoet en wie loopt daar tussen, de jongen van het vriezer- en biervak van Trader Joe. Hij herkende mij net als ik hem herkende en hij vroeg me naar de biertjes. Ik moest hem gelijk geven over de Mission Street IPA, een veel te droog biertje waar je net als bij een Shiraz, een rode wijn soort, liters water bij nodig heb om de droogheid weg te spoelen. Nog even kletsen over bier namen we afscheid, maar wat een toeval dat ik hem hier tegen het lijf liep.

Bij Rosewood Café hebben we lekker geluncht met de zon in ons gezicht, wat een heerlijke dag is het toch. We genieten zo met het weer, het is warm maar niet heet en precies het lekkere weer om wel actief bezig te zijn en niet oververhit van te raken.

De middag was voor een boek en een lekker glas koude limonade op het terras van het appartement. Even lekker nietsen in de zon. S ‘avonds zijn we met de moeder van Lynette wezen eten bij The Ram, een lokale brouwerij met een restaurant. Alle biertjes op het menu zijn geproefd en de 71 Ale kwam uit de test als winnaar. Een lekker hoppig biertje maar niet te overheersend. De Hefeweisen heb ik laten staan want die smaakte naar overrijpe banaan en als er iets is wat ik echt vreselijk vind dat is het wel overrijpe banaan. Ook de ButtFace heb ik laten staan, suiker is voor in koffie en thee voor wie dat dienen te gebruiken maar niet voor in bier! Hier in Washington State is het niet moeilijk om lokale biertjes te proberen, zelfs in de supermarkt zijn de lokale brouwerijen goed vertegenwoordigd. Het toetje hebben we thuis genuttigd, chocolade en groen thee mochi!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.