Loading

Op zee, Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Volendam

Op zee, Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag

Het wordt bijna saai, die zeedagen dat we door de Inside Passage varen. Er valt weinig te doen want aan wal kunnen we niet, dus dit zijn de perfecte dagen voor de was, wat administratie en vooral ontspannen, tijd met elkaar doorbrengen en lekker eten. De actie en sensatie wordt verzorgt door de walvissen die zo nu en dan besluiten dat tijd is voor het speelkwartier en ons laten meegenieten van hun acrobatische kunsten. Het is puur genieten, walvissen blijven magisch om te zien. Symen vertelde dat de loodsen, rangers, walvistellers en stuurlui op de schepen die hier varen meer walvissen zien dan voorheen. Misschien niet zo handig om deze informatie openbaar te maken want wie weet krijgen de Japanners er wel lucht van en moet de Sea Shepard ook hier aan de gang.

Naast Inside Passage dag was het vandaag ook de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Blijkbaar valt er niet zoveel meer te vieren of zijn de Amerikanen al aan hun onafhankelijkheid gewend want de feeststemming was bij de meeste gasten ver te zoeken. Een enkeling droeg een kledingstuk of accessoires met de Amerikaanse vlag maar verder dan dat waren de Amerikaanse kleuren ver te zoeken. Ik had altijd het idee dat de Amerikanen erg patriottisch zijn maar vandaag was dit aan boord van de MS Volendam ver te zoeken. De viering aan boord viel in het niets met wat ik verwacht had, een kruising tussen Koninginnedag, of moet ik nu Koningsdag zeggen, en Bevrijdingsdag. Dit leek meer op een gewone donderdag met een enkeling die trots is op het feit dat hij of zij Amerikaan is en dat graag laat zien, elke dag weer.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.