Loading

Inside Passage & Vancouver

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vancouver Volendam

Inside Passage & Vancouver

Wanneer de Volendam door de Inside Passage vaart is het enige wat je kan doen genieten van het uitzicht en je dag relaxen. Voor mij betekend het ook inpakken voor het volgende avontuur, nou ja inpakken?! Ik leg de spullen klaar en Symen zorgt dat het allemaal in de koffer terecht komt zodat alles past. Wanneer ik dat tracht hou ik zoveel spullen over terwijl de ruimte in de koffer al is gevuld. Koffer uiteindelijk ingepakt en genoten van een avondje samen met diner in bed.

De ochtend in Vancouver ging snel voorbij, vroeg in de morgen moest ik door de Canadese immigratie en kon ik m’n koffers stallen bij Martina. Martina werkt in het Holland Amerika Line kantoor in de cruise terminal in Vancouver. Een ontzettend aardige vrouw die om die week een paar uurtjes op mijn koffer wil letten. Ongelofelijk dat de volgende keer dat ik haar kantoor binnenstap om m’n koffer te stallen ik me klaarmaak om richting huis te gaan. Maar daar denken we nog niet aan. Bij terugkomst in de hut gaf Symen de Crew Office even een belletje en hij verraste mij met super nieuws, er is post! Post uit Nederland, zo blij met m’n POST!!! Heerlijk lezen en genieten van alles dat iedereen naar ons stuurt. Donald Ducks, Flairs, gezellige brieven en zelfs een tegoed bon van de IJssalon in Heiloo. Bedankt iedereen voor alle lieve berichtjes.

Heb de hut netjes achtergelaten voor Symen en we hebben s ‘middags lekker samen Brave gekeken. Nog even lekker samen voordat ik er weer een weekje alleen op uit trek. Op een gegeven moment werd het toch tijd om afscheid van Symen te nemen en m’n weg te vervolgen naar Noord Vancouver, hier woont Lorrie. Lorrie is zuster voor HAL en ik heb haar ontmoet tijdens de reis in Azië. Mocht ik ooit in Vancouver zijn werd ik uitgenodigd bij haar te logeren, en zo geschiet! Nou ja, dan moest ik nog wel even aan de overkant komen.

Daar sta je dan, voor een kaartjes automaat en je heb geen idee wat je moet kopen. 1 zone, 2 zones, 3 zones … en dan zijn er ook nog al die tarieven soorten waar je uit kan kiezen. Ook hier word er gekort op loketten en er was niemand te bekennen die leek op een medewerker van het openbaar vervoer in Vancouver. Waar ze hier wel genoeg van hebben zijn beveiligingsbeambten, aardige beveiligingsbeambten! De jongen in kwestie hielp me met veel geduld met het kiezen van het juiste kaartje en hij legde me uit hoe ik kon zien hoeveel zones ik nodig had en in welke tarief categorie ik viel. Eigenlijk helemaal niet lastig, als je weet hoe het zit! Vanaf daar ging het voorspoedig, was zo bij de pont die me over moest brengen, zat er zo in en binnen 10 minuten stond ik aan de overkant.

Vanaf een prachtig uitzichtpunt de Volendam weg zien varen, raakte daar ook aan de praat met Louisa, een dame die 36 jaar geleden uit Chili naar Vancouver was gekomen met haar Canadese liefde. We hebben heerlijke gekletst in de zon, maar op een gegeven moment kwam toch de tijd om afscheid van haar te nemen en te wachten op Lorrie op een meer centrale plek. Niet veel later kwam Lorrie de parkeerplaats op rijden en kon het Vancouver avontuur echt beginnen.

Nou, dat had Lorrie ook gedacht! Ze had bedacht dat we samen wel even 30 flessen wij konden gaan vullen. Alcohol houdende dranken zijn hier niet goedkoop, je kan ze overigens ook niet in de supermarkt kopen en alleen in winkels die door de staat zijn gereguleerd. Nu zijn de laatste tijd de regels wat versoepeld en schieten er ‘Beer & Wine’ vulwinkels als paddenstoelen uit de grond. Je koopt een groot vat met bier of wijn die je vult in flessen die je zelf verzameld, dus vooraf moet je eerst flink drinken! In de winkel worden de flessen gereinigd waarna je ze zelf vult, kurkt, de kurk verzegeld en labelt. Nog geen paar uur in Vancouver en ik werd al aan het werk gezet. We hebben ontzettend gelachen en de eerste fles tijdens het vullen direct soldaat gemaakt. S ‘avonds hebben we heerlijke bij gekletst op het balkon met Vancouver voor ons. Helaas dat er op het appartement complex voor het balkon een enorme liftschacht staat en het uitzicht uitermate belemmerd, toch mocht dit de pret niet drukken … alleen het uitzicht.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.