Loading

Vancouver, Pink & Red bus

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Granville Island

Vancouver, Pink & Red bus

Er is niets mooiers dan verdwalen in een nieuwe stad, plekken ontdekken waar je anders nooit zou komen. Toch is het soms wel lekker wanneer er een route door iemand anders is uitgestippeld waar vanaf jij kan verdwalen. Vanmorgen erg vroeg vertrokken, Lorrie en Patrick gaan voor een nacht naar Seattle en doordat er hier zoveel te doen en ontdekken is besloot ik in Vancouver te blijven en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Met de SeaBus naar Downtown Vancouver en vanaf daar ben ik lekker toerist gaan spelen want ik kocht een kaartje voor de Hop On – Hop Off bus. Onderweg pik je van alles wat mee en uiteindelijk kan je zelf beslissen waar je wat langer wilt doorbrengen, een beetje als cruisen. Tijdens de cruise kan je een beetje sfeerproeven en na afloop kan je besluiten om voor langere tijd terug te komen om de plek beter te ontdekken.

De eerste stop voor mij was Granville Island, een kunstmatig schiereiland in False Creek. Waar nog niet zo lang geleden de dokken, fabrieken en loodsen hier nog vervallen waren is het nu een levendige en kleurrijk geheel en zijn de vervallen gebouwen omgetoverd tot markthallen, cafés, restaurants, winkels, ateliers, galeries en er is zelfs een brouwerij op Granville Island gevestigd. De Public Market is echt een aanrader, boodschappen doen is hier een puur genot. Heb hier heerlijk rondgelopen en genoten van een aantal heerlijke lekkernijen. Volgens de buschauffeur zou ik in 20 minuutjes wel uitgekeken zijn en kon ik zijn collega bij de bushalte ontmoeten, na drie uur was ik nog niet uitgekeken maar werd het toch tijd om de verdere stops te ontdekken.

De bus vervolgden zijn route en bracht ons weer langs mooie plekjes, zo lijkt de bibliotheek hier op het Colosseum en hebben ze op sommige gebouwen het dak groen geschilderd zodat het op oud koper lijkt. Bij Chinatown stapte ik weer uit om op eigen gelegenheid ver te gaan maar wat ik daar aantrof was noch wat de ANWB reisgids of chauffeur had beloofd. Okay, ik moet toegeven dat ik ontzettend ben verwend met San Francisco Chinatown om te hoek voor een paar jaar maar zelfs de Chinese buurt in Amsterdam leeft meer dan het hier doet. Quote uit de ANWB gids ‘De oude stad van Vancouver ontleent zijn charme vooral aan Chinatown.’. Nou, ik kon de charme nergens vinden, veel winkels waren gesloten, de winkels die er waren leken vervallen en het wat erg stil op straat. De buurt leefde niet, zoals deze in San Francisco of Toronto wel doen. De enige plek met charme die ik heb ontdekt is de Chinese tuin, een plek waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de vissen in de grote vijver. Na deze teleurstelling was het tijd om wat te verdwalen en kijken of ik wel wat charme kon vinden …

Nou, in eerste instantie vond ik die niet. Ik belande in een wijk wat naar mijn idee veel weg heeft van wat Granville Island een tijd terug was, vervallen huizen en gebouwen. Een angstig gevoel kwam in me op, en dat heb ik niet gauw, en iets zei me dat ik misschien toch een andere route moest gaan nemen. Maar waar naartoe? Na wat rondlopen vond ik iemand die niet gedrogeerd was door drugs en alcohol en me kon vertellen hoe ik weer richting het centrum kon komen. Wat er toen gebeurde was heel vreemd, op het ene moment sta ik in een wijk waar je liever wilt zijn en tien minuten later sta ik in een levendige beurt met leuke cafés, winkels en een plek waar een heerlijke sfeer hangt. Dit is de plek met charme waar ik naar zocht, Gastown. Quote uit de ANWB gids ‘Wie van de nostalgische sfeer uit de pionierstijd houdt, is hier aan het juiste adres.’. Hier hadden ze wel gelijk in, hier voelde ik me direct thuis en ben hier lekker gaan verdwalen. Bij een café lekker in de zon wat gedronken en m’n boek gelezen, door winkeltjes geslenterd en genoten van de energie die in Gastown hangt. Inmiddels was de avondklok al ingegaan en was het tijd om de oversteek te maken naar Noord-Vancouver.

Eerder deze week had ik al gelezen dat er vanavond een nachtmarkt op de scheepswerf hier zou zijn. Ik was de SeaBus nog niet af of de geuren van lekker eten kwamen je tegemoet vergezeld door de tonen van gezellige muziek. Wat een gezelligheid, hier kan de Bergense braderie nog wat van leren. Overal liepen mensen dingen te proeven en eten, enthousiastelingen stond hun waar te verkopen en iedereen leek geïnteresseerd, wat ik vaak mis wanneer ik in Bergen langs de ruïnekerk loop. Bij een foodtruck lekker gegeten en daarna m’n weg naar huis gemaakt want ik voelde m’n voeten wel. Wat heb ik een heerlijke dag gehad vandaag. Vancouver is echt een prachtige stad, de ANWB moet misschien overwegen om de gids wat up te daten, maar wanneer ze iemand zoeken om hen daarbij te helpen dan hoeven ze alleen te bellen. Laatst vroeg iemand aan me waar in de wereld ik zou kunnen wonen als dat niet meer in Nederland kon, Vancouver is vandaag binnengekomen in de top 5!

Volendam

Vancouver, Thuis

Volendam

Nog 4 nachtjes slapen …

Volendam

De laatste wijzigingen

Charlottetown, Wilbert

Gaspe, Buiten bereik.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.