Loading

Vancouver, Lokaal dagje

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Vancouver

Vancouver, Lokaal dagje

Een lokaal dagje, dat was het vandaag. Alles lekker dichtbij huis en op loop afstand. De ochtend was een lekker langzaam ook al was ik vroeg wakker door alle vreemde geluiden die hier klinken en voor mij nog onherkenbaar zijn. Met een beker thee genoten van al het verkeer in het water tussen Noord en Downtown Vancouver, elke dag is het hier een drukte van jewelste en ook vandaag weer een HAL schip. De Zuiderdam ligt dit keer op de plek waar de Volendam op woensdag ligt, Alaska is een populaire bestemming zo te zien want naast HAL maken ook veel andere maatschappijen gebruiken van de terminal in Vancouver.

Over HAL gesproken, we hebben ontzettend leuk nieuws met iedereen te delen! Symen heeft vandaag gehoord dat hij op 11 september de Volendam zal verlaten als 2de officier en op 25 oktober aan boord gaat van de Maasdam als 1e officier. Ik ben zo ontzettend trots op Symen, de afgelopen tien jaar heeft hij hier hard voor gewerkt. Dat wordt zeker een feestje als ik weer aan boord kom van de Volendam of wanneer we weer samen thuis zijn.

Terug bij het lokale dagje, heb een bezoek gebracht aan de boerenmarkt bij de markthal hier in Noord Vancouver. Het was een gezellige markt met zowel etenswaar als non-food producten. Zoals gisteren tijdens de avondmarkt was iedereen in opperste stemming en dat deed de sfeer alleen maar ten goede. Vol goede moed stond er een man onder een tent country liedjes de karaoke, het was bijna aandoenlijk om deze man bezig te zien. Bij de fontein heb ik zeker een half uur de lokale Tai Chi groep bewonderd, wat is deze groep op elkaar ingespeeld. Al acht jaar ga ik elke maandag, samen met Ans, naar Tai Chi en we zijn erg gepassioneerd en kunnen ook best wel wat maar nog lang niet zo gestroomlijnd als deze groep.

Eerder deze week de Lonsdale Qual Market nog niet bezocht, dit stond ook op het programma van vandaag. Wat een leuke markt, de Public Market in Granville en Pike Place Market in Seattle in het klein. Net als op de boerenmarkt is de koopwaar hier gevarieerd, jammer genoeg zijn de kooplui niet zo gemotiveerd en was voor sommige de krant interessanter dan de klanten in de wereld. Ja, je zou maar prioriteiten moeten stellen. Op de terugweg naar huis nog even langs de winkel geweest, heb vandaag pittige Boerenkool chips en wraps met mangosaus gemaakt. Lorrie en Patrick vroegen of ik voor het avondeten wou zorgen, geen probleem. Toen op de borden alleen nog een spoor van de kerriesaus zichtbaar was, trakteerde Patrick op Frozen Yoghurt bij een tentje hier in de buurt. Je kon kiezen uit wel acht smaken yoghurt en wel 50 soorten toppings. Het was een heerlijk toetje en begin deze buurt ook steeds leuker te vinden. Er is zoveel te doen en te zien zonder je naar het centrum van Vancouver hoef te reizen.

De avond werd afgesloten met een filmavondje met Meryl Streep als Margaret Tatcher in Iron Lady. Al heel lang deze film willen zien en nu komt het er eindelijk van.

Volendam

Vancouver, Thuis

Volendam

Nog 4 nachtjes slapen …

Volendam

De laatste wijzigingen

Charlottetown, Wilbert

Gaspe, Buiten bereik.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.