Loading

Nog 4 nachtjes slapen …

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Volendam

Nog 4 nachtjes slapen …

We leven al maanden naar dit moment toe en eindelijk is het zover! Geruisloos is de tijd voorbij gevlogen en heeft de stapel spullen achter de bank zich vermenigvuldigd tot een grote waarvan ik vrees of het nog wel in de koffers past. Gelukkig is Symen de beste koffer pakker die ik ken, direct gevolgd door m’n moeder, en hij heeft me ervan verzekerd dat alles gaat passen.

De winter en najaarskleding voor Alaska en Oost Azië, de formele outfits voor aan boord en de zomerse kleding voor Zuid – Oost Azië en Australië. Een pak stroopwafels voor die bekenden, een bus rituals voor die vriendin, een mooie boodschappentas voor een ander en zo groeit de stapel spullen maar door. Maar het komt goed! Voor het eerste gedeelde van deze reis hebben we 46 kilo per persoon tot onze beschikking, van Azië naar Australië moeten we dit echter terugbrengen naar 30 kilo, dus ruimte zat. Ben wel opgelucht dat we er niet voor hebben gekozen om na de Volendam te backpacken!

Aangezien ik het reisvirus niet van een vreemde heb, heb ik inmiddels al m’n ouders en Oma uitgezwaaid. M’n ouders zijn richting de Europese zon met de auto en caravan, Oma is gisteren met KLM richting San Francisco gevlogen waar mijn oom woont.

Maandag stappen we op het vliegtuig om aan ons rondje rondom de wereld te beginnen. Dit wordt voor ons beide de eerste keer dat we de wereld helemaal rond gaan. Tijdens deze reizen zullen we plekken bezoeken op bijna 60 graden noorderbreedte tot aan 39 graden zuiderbreedte. Ook zullen we de internationale datum grens over gaan en dit betekent dat we dit jaar 8 oktober overslaan, vervelend voor iedereen die op deze dag jarig is! Het beloofd een hele bijzondere reis te worden.

world_miller_15arc_geoatlas-distorted-166x112-150dpi-GEOREFERENCED_5

Nu nog een paar dagen thuis, gezellig eten met m’n zus en haar vriend, lekker theeleuten met een vriendin, nog even de gerechten koken en eten die we weg van huis zullen missen en nog even genieten van Nederland. Desalniettemin, we zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Nieuwsgierig naar onze route? Hierbij alvast een overzicht van onze (wereld)reis!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.