Loading

Charlottetown, Wilbert

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Charlottetown, Wilbert

Hij staat altijd bij de poort van de haven, in korte broek met een kaart in zijn hand. Zijn naam is Wilbert, Wilbert de taxi chauffeur en gids. Wilbert heeft ooit geprobeerd op ‘vaste land’ te wonen maar dat ging mis. Na een paar jaar kwam hij kruipend terug naar Prince Edward Island waar hij zijn hart heeft verpand. Hij gaat nooit meer weg en het vaste land is niet zijn ding. En gebruik van de brug naar vaste wal is een dure grap, $ 45,-. Dit is overigens alleen de prijs die je betaald om het eiland te verlaten, het eiland bezoeken via de brug is gratis.

En Wilbert is onze gids voor vandaag. Samen met Ramel, de crew dokter, Millie, de vrouw van onze buurman, Christiene en Lynette hebben we Wilbert voor drie uurtje ingehuurd voor vandaag. Eerder deze trip heeft Lynette alles geregeld en hebben zij en Jack al een proef ritje gemaakt met Wilbert. Hij slaagde voor de test en zo konden we vandaag veilig bij hem in de taxi stappen. Stipt op tijd stond Wilbert in korte broek in de terminal met een bordje ‘Lynette Horsley’. Hij was goed voorbereid en wij waren klaar voor een paar uurtjes sightseeën!

Zo bracht Wilbert ons langs de Confederation Bridge, deze brug werd in de zomer van 1997 in gebruik genomen en maakt een verbinding tussen PEI en Nova Scotia over de Northumberland Strait. De brug is 14 kilometer lang en is een echte bezienswaardigheid. Voor de eilandbewoners is de brug vaak een doorn in het oog, niet het feit dat hij daar is maar de prijs die ze ervoor moeten betalen. $ 45,- is niet zomaar iets, voorheen was de pont gratis voor degene die een PEI rijbewijs of legitimatie konden tonen. Nu is het een dure grap geworden om het vaste land te bezoeken. Wij bleven op het eiland en bekeken vanaf daar het immense bouwwerk. Echt een bezoekje waard.

De rit werd vervolgd langs prachtige landschappen, aardappelvelden, vuurtorens en pittoreske dorpjes. Prince Edward Island is ca. 6000 km2, 225 km lang en tussen de 6 en 60 km breed. Te groot om alles in een paar uur te bezoeken, gelukkig had Wilbert een heel plan voor deze ochtend en bracht ons langs de hoogte punten van het eiland in de regio van Charlottetown en de Confederation brug. Honderd uit vertelde Wilbert over wat we zagen en over ‘zijn’ eiland. Dat hij nooit meer weggaat is wel duidelijk! Helaas werd het voor ons op een gegeven moment wel tijd om de taxi te verlaten. Gelukkig kregen we, voor dat moment aanbrak, nog een tour door Charlottetown. Zo galant als hij is zette Wilbert ons af bij Hunter’s, een restaurant dat ons eerder was aanbevolen. Na al dat ‘bezichtigen’ krijg je wel honger!

Na afloop had niemand van ons meer honger. De porties waren zo groot dat je er minimaal twee of drie monden mee kon voeden. We keken onze ogen uit toen de serveerster met de porties aankwam. Zij deed hetzelfde toen we allemaal besloten om de restjes niet mee naar huis te nemen, ze vertelde dat dat erg ongebruikelijk is. Ja, we kunnen het wel mee naar huis nemen en in de koelkast zetten … maar wat dan? We mogen helaas geen magnetron hebben in onze hut, zelfs een waterkoker is niet toegestaan. En zo verlieten we het restaurant met lege handen en een volle buik!

En nu zijn we weer terug op de MS Maasdam, na onze laatste bezoek aan Charlottetown dit seizoen. Het ging zo ontzettend snel, aan het begin dacht ik dat vier keer deze stad bezoeken te veel zou zijn. En nu is het alweer voorbij … Heb erg genoten van Canada dit seizoen, maar kijk er ook erg naar uit dat het warme weer en Europa in zicht komen!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Wilbert’s Island Tours
Charlottetown, Prince Edward Island, Canada
$ 60 per uur| 1 – 6 passagiers.
(001) 902-940-7635
* Wilbert is een tikkeltje eigenaardige, toch zou hij je het beste van het eiland laten zien en je een ongelofelijke dag bezorgen!

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Hunters Ale House
135 Kent Street
Charlottetown, Prince Edward Island, Canada
* Heerlijk doorwarmen. De ambiance stelt niet zoveel voor. De porties en de service daarentegen zijn uitstekend!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.