Loading

Vancouver, Stanley Park

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vancouver

Vancouver, Stanley Park

Stanley Park, ook wel het groene hart van Vancouver genoemd, is een 400 ha groot park op een schiereiland. Stanley Park kent meertjes, stranden en eindeloze wandel-en fietspaden, is het grootste stadspark van Noord-Amerika en de bestemming van vandaag. S ‘morgens eerst nog even aan het hek bij Patrick thuis gewerkt en heerlijke verse wafels met bosbessen gemaakt tot het tijd was om richting Noord Vancouver te vertrekken voor onze fietstocht.

De SeaBus is de snelste route naar Downtown Vancouver en je mag je fiets gratis meenemen, geen extra tickets nodig zoals bij de NS. De oversteek gaat snel en comfortabel, zelfs met je fiets. Aangekomen aan de andere kant van Vancouver begon ons avontuur, langs Canada Place, Coal Harbor en de Burrard Inlet, een prachtige route langs de kustlijn van de stad richting Stanley Park. We reden langs de Canadese versie van de Deense zeemeermin, het exemplaar hier draagt een duikbril en flippers. Dit park is echt een geweldige plek met de totempalen bij Brockton Point, watervallen, vijvers, bankjes, wandelpaden, eindeloze grasvelden, fietspaden en waterparkjes voor kinderen om de hele dag door te brengen. Het was perfect fietsweer vandaag, beetje bewolkt en daardoor veel koeler dan de afgelopen dagen. Het enige wat ik miste was m’n eigen fiets, of beter gezegd het zadel van mijn eigen fiets. Wat heb ik een zere billen, ook moet ik wennen dat hier op fietsen het zadel en het stuur op dezelfde hoogte staan.

Na de prachtige route door het park doorgereden naar English Bay, naar de Inukshuk. De Inukshuk is een herkennings- en navigatiepunt van de Eskimo’s en betekend ‘stenen man die de weg wijst’. Deze Inukshuk wees ons de weg naar een restaurant waar we heerlijk hebben gegeten, met uitzicht over Granville eiland. Vanaf het restaurant hebben we via Yaletown onze fietstocht afgemaakt terug naar Downtown, de SeaBus en Noord Vancouver. 25 kilometer stond er op Patrick zijn teller, best een aardige fietsroute. Het was een heerlijke rit door het prachtig Stanley Park en om vanaf de fiets meer te zien van Vancouver. Deze stad kent heuvels, maar er zijn ook genoeg plekken die vlak zijn en dus prima om te befietsen.

Bij het afscheid van Patrick begon ook mijn afscheid met Vancouver. Het was tijd om m’n spullen in te pakken, morgen begint de laatste week aan boord van de MS Volendam. Wat heb ik een heerlijke week gehad in Vancouver, het is echt een prachtige stad waar zoveel te doen en te zien is. Zou hier zeker langere tijd kunnen verblijven, snap nu waarom Symen zo heeft genoten van zijn verblijf hier tijdens de Olympische Winter Spelen 2010 in Vancouver.

Volendam

Vancouver, Thuis

Volendam

Nog 4 nachtjes slapen …

Volendam

De laatste wijzigingen

Charlottetown, Wilbert

Gaspe, Buiten bereik.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.