Loading

Ogunquit, Decadent doen!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ogunquit, Decadent doen!

Half 5 staat erop de wekker, wanneer ik m’n ogen voor het eerst opendoe. Even naar de wc, slokje water en toch weer proberen in slaap te komen. Wonderbaarlijk genoeg stond er de tweede keer half 8 op de wekker, een schappelijke tijd om eruit te gaan. De rest van het huis begon ook rustig wakker te worden, lekker relaxed zo’n ochtendje. Rustig douche, aankleden, ontbijten … je kent het wel op vakantie! Toch, wanneer je bij andere mensen te gast bent is het nooit zo onthaast als thuis.

Op het moment dat iedereen gewassen en gestreken was richting Maine, vanuit Massachusetts via New Hamshire. Een soort vanaf Zuid-Limburg via België naar Duitsland trip, echter hier gingen we richting de kust. Er was ons een authentiek vissersplaatjes beloofd met op het lunchmenu kreeft! We zijn nog maar één dag in de VS en we doen gelijk luxe. Het was een prachtige rit langs prachtige huizen, boswegen en een schitterende kustlijn. Dit is wat we ons voorstelde van onze trip en om dat al te krijgen op de eerste dag is echt een kadootje.

Susan en Elton hadden de dag al helemaal ingepland en uitgedokterd, we begonnen met de prachtige route om daarna lekker te gaan eten bij Billy’s. Een restaurant waar niet alleen zij maar ook President Bush Sr. graag komt. Zowel bij Billy’s als bij Susan en Elton thuis hangen foto’s van deze man bij Billy’s. Als ze zelfs zo hoog bezoek ontvangen, dan moet het wel goed zijn! Op het menu, ook al helemaal uitgedacht, stond als voorgerecht Clam Chowder. Dit is een vissoep, een goed gevulde vissoep dit keer. Zelfs Symen, die niet echt een viseter is zat heerlijk te smullen. Dat nog niet op, kwamen er steamers op tafel, schelpen met mossel achtig vlees daarin. Ontzettend lekker met boter en wijnazijn, maar je moest de inhoud wel eerst afspoelen in een beker heet water want anders stond er ook zand op het menu! En wat er toen op tafel kwam … we hadden ze al gezien in de watertank bij de kassa, kreeften. Prachtig rood in een bakje klaar om door ons opgegeten te worden. Eigenlijk wel zielig om te bedenken dat die morgen dit beestje nog lekker had genoten van een onbezonnen leven in de Atlantische oceaan, zomaar was gevangen door de zoon van Billy om later op die dag door de dochter van Billy te worden geserveerd en door ons opgegeten te worden. Je moet er maar niet te lang aandenken want anders eet je niet meer.

Wel eens gezien in de film, dat mensen kreeft eten met een slabbeltje? Om het geheel helemaal in stijl te doen zaten we daar in Billy’s met een slabbetje om heerlijk te genieten van meneer of mevrouw kreeft. Het zat uiteindelijk overal, kon zelfs niet meer door m’n bril kijken … maar wat hebben we heerlijk gegeten. De kreeft was heerlijk sappig, goed gekookt en het was een hele beleving om hier in Maine met de vissersboten op de achtergrond deze verse kreeft te mogen eten. Om ruimte te maken voor een toetje hebben we een heerlijke wandeling gemaakt langs de kust om na afloop weer bij Billy’s aan te schuiven voor aardbeien shortcake en koffie.

Via een prachtige kustroute zijn we weer richting Massachusetts gegaan, wat een prachtige dag. Wat alleen wat minder was, is dat ik het leek te gaan verliezen van m’n jetlag. Niet alleen leek, ik verloor en niet met 1-0 maar echt met 10-0. Er was op een gegeven moment geen vechten meer aan, met moeite kreeg ik m’n vork nog omhoog om wat te eten maar tegen half 9 heb ik de strijd opgegeven.

De favoriete adresjes om te … eten
Barnacle Billy’s
50-70 Perkins Cove Road
Ogunquit, ME 03907, USA
* De Clam Chowder en kreeft zijn om je vingers bij af te likken!

De favoriete adresjes om te … winkelen
Stonewall Kitchen
2 Stonewall Lane
York, ME 03909, USA
* Prachtige winkel waardoor je gelijk je keuken wilt verbouwen en aan de slag wilt gaan.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.