Loading

On the road!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

On the road!

Vandaag is het echte avontuur begonnen. Al een paar maanden branden de papieren met daarop de reservering voor de auto in de map met vakantiepapieren. Een knalrode map die niemand over het hoofd zou zien, zou je denken … nou vandaag is anders gebleken, maar dat is van latere orde.

Deze ochtend werden we door chef Elton verwend met een volledig ontbijt. De geur van bacon, vers fruit en net gebakken wentelteefjes verwelkomde ons boven aan de trap. Heerlijk ontbeten en je kon duidelijk zien dat Susan en Elton van ons bezoek genoten. Het is fijn om te zien dat je iemand zo’n plezier kan doen met een bezoekje van een paar dagen, en daarbij kwam dat wij ook ontzettend genoten hebben van deze paar dagen … maar nu is het tijd voor het echte avontuur.

Koffers ingepakt en voor we richting Boston vertrokken nog wat boodschappen gedaan. Het was een snelle rit richting de stad en besloten een D-tour te maken richting de USS Constalation. Een oud marine schip dat nog steeds onderdeel is van de vloot, hiervoor moet ze wel elk jaar uitvaren. Een team van 100 mariniers zorgt dagelijks voor haar en geeft ook dagelijks tours aan geïnteresseerde zoals ons. Met de zon op onze bol genoten van het schip, maar kunnen ons voorstellen dat in die tijd de zeevarende dat niet deden. De vertrekken waren klein, alles moest gedeeld worden en de plafonds zijn angstaanvallig laag. Uiteindelijk werd het toch tijd om ons richting het vliegveld te vergeven en de huurauto op de halen.

Met de rode map in de aanslag richting de Hertz balie. Er was aardig wat verwarring, volgens de jongen achter de balie zou ik 32 jaar zijn en moest ik papieren tekenen, een soort verantwoordelijkheidsverklaring, met daarop ‘Ik Martine Muis, 32 jaar, verklaar dat ….’. Dat ging ik natuurlijk niet doen want ik ben geen 32. Hij zei dat mijn Europese rijbewijs heel verwarrende is, eerst de dag en dan de maand aangezien hier eerste de maand en dan de dag word getoond. Zelfs als zou ik op 12 maart 1985 geboren zijn ben ik nog geen 32 … maar ja … Uiteindelijk was alles geregeld en rijden we de aankomende tijd in een rode Chevy Captiva met Texaans nummerplaat. Er werd direct een grap gemaakt dat mensen nu bank voor ons zullen zijn aangezien ze verwachten dat we wel een wapen bij ons hebben, hier word verwacht dat elke Texaan een wapen heeft.

Spullen overgeladen, afscheid genomen en de trip kon beginnen. De natuur is hier prachtig en zelfs op de snelweg rij je op een 8 baan snelweg midden in het bos. Het is puur genieten en de kilometers schieten zo onder je door, de auto rijd aangenaam en Cape Cod kwam al aardig in de richting. Afgelopen mei waren we in Provincetown – Cape Cod met de Maasdam. We hebben zo genoten dat we besloten een kleine D-tour te maken, we hopen deze trip de herfstkleuren te zien in het Noorden van de VS maar door eerst naar de Cape te gaan geven we de bomen nog even wat meer tijd om te verkleuren. Besloten om bij een winkelcentrum te stoppen en even plan de campagne te maken, even de rode map erbij … de rode map, waar is de rode map??? Oh *%^%&#@&*, dit ligt nog op de balie van Hertz in Logan. Besloten niet terug te gaan maar even te bellen, eindelijk na drie kwartier kregen we een persoon aan de telefoon die ons zou terug bellen of de map gevonden was. Het is vervelend dat hij er niet meer is, maar niet van levensbelang. Dan hadden mijn ouders meer pech, de caravan schoot los van de auto. Lees hun avontuur op www.muisoppad.nl.

Na een koffie en thee waren we beide weer relaxed en besloten we via Priceline een slaapplek voor vannacht te boeken. Je kan kiezen uit de regio, hoeveel sterren en je krijgt een klein overzicht te zien van de voorzieningen van de accommodatie die je boekt, zoals gratis ontbijt, wifi en een zwembad. Uiteindelijk is het een verrassing wat je boekt en precies waar, daar waren we wel voorin en boekte de Travellodge in West-Dennis. We reden er zo naartoe en van buiten is het een gewoon motel. Schoon, netjes onderhouden, lekker ruim zwembad en de kamers hebben alles wat je nodig hebt in een kamer. De bedden zijn uitmuntend en de douche heerlijk warm! We hebben een goede keuze gemaakt voor vanavond.

De avond hebben we heerlijk gespendeerd in de ‘Britisch Beer Bar’, met een lekker biertje, wat te eten en de kaart van Cape Cod om onze plannen voor morgen wat de specifiëren. We hebben er ontzettend veel zin in en kunnen niet wachten om weer richting P’town te gaan.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Hyannis British Beer Company
412 Main Street
Hyannis, MA 02601, USA
(001) 508-771-1776
* Zo’n gezellige plek voor een hapje, drankje en praatje met de vaste klanten.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.