Loading

Portland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Portland

Vanochtend heerlijk uitgeslapen en rond het middag uur vertrokken we richting Portland, die in Maine en niet die in Oregon. Ondanks dat we onbeperkte kilometers op de huurauto hebben, is ons dat toch net iets te ver uit de richting.

De eerste stop was het postkantoor, nadat alles onderweg was naar zijn uiteindelijke bestemming begon de zoektocht naar betaalbare benzine. Voor Nederlandse begrippen is de benzine hier heel erg betaalbaar, maar een beetje shoppen beloond al snel. $ 0,30 per gallon is zo verdiend. Met behulp van Gasbuddy, een App op de iPad, vonden we al snel een, voor Maine, een goedkope bezinepomp. We betaalde 3,399 dollar per gallon, dat staat ongeveer gelijk aan 0,90 euro per liter. Dat kost het in Luxemburg niet eens. En dan hoor je iedereen hier klagen dat de benzine zo duur is, maar zo goed dat zij geen tripje Europa doen met een huurauto!

De autoritten hier zijn echt prachtig, we genieten ontzettend van prachtige uitzichten op zee. Ook beginnen de bomen al de verkleuren, je voelt en ziet de herfst gewoon aankomen. Door vele mensen werden we voor gek verklaard zo vroeg in het seizoen al opzoek te gaan naar de herfstkleuren, maar als je het mij vraagt zijn we helemaal niet te vroeg maar precies op tijd! Je ziet de bomen gewoon van kleur veranderen terwijl je naar ze kijkt.

In de auto onderweg naar Portland al een beetje geshopt voor hotels. We hadden we een lijstje gemaakt welke hotels er rond ons budget lagen, maar toch ook centraal in de Old Harbor regio van Portland. Uiteindelijk zijn we in het Regency hotel beland, bij de receptie van het hotel was de laagste prijs 40 dollar hoger dan we eerder online zagen. De receptioniste kon ons geen beter aanbod doen, waarop wij antwoorden ‘wij zijn zo terug’. Hup in de auto, iPad erbij, online geboekt en toen weer richting de receptioniste. En zo bespaar je in 5 minuten 40 dollar! We blijven Nederlanders.

’s Middags heerlijk rond gewandeld in Portland, het uitzicht over de baai hier is prachtig. Van vrienden hadden we al begrepen dat we hier moesten zijn voor lekkere biertjes, en ook van de lokale bevolking hier hoorde we dat we Novara Res niet mochten missen. Helaas bleken zijn gesloten vanwege een team buildings dag. Om de hoek zat Gritty’s, helaas gebruiken ze hier dezelfde hops als bij Shipyard en smaak het bier aardig plat. Wat nu? Volgens de jongen van de Gritty’s giftshop was er nog een brouwerij en distilleerderij om de hoek, Infinity Distillary. Hij wist precies wat wij zochten! Hier hebben we dag afgesloten met heerlijke een heerlijk biertje en verse mosselen. Wat is het leven toch goed.

De favoriete adresjes om te … slapen
Regency Hotel
20 Milk Street
Portland, ME 04101, USA
(001) 800-727-3436
* Even behoefte aan luxe middenin het centrum? Dan is dit het adres. Check wel even vooraf het internet voor mooie aanbiedingen, prijs aan de receptie ligt stukken hoger.

De favoriete adresjes om te … winkelen
Craft Beer Cellar
111 Commercial Street
Portland, ME 04101, USA
* Bier hemel! Van Amerikaanse brouwsels tot de Belgische toppers.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Infinity Distillary
250 Commercial Street
Portland ME 04101, USA
(001) 207 221 – 8889
* Het adres in Portland voor een hapje eten en een biertje! Terwijl je geniet van je biertje kan je de brouwerij bewonderen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.