Loading

Boothbay Harbor

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Boothbay Harbor

Echt ontbeten met eieren hebben we tijdens deze vakantie nog niet. Tegenover het hotel zit ‘Eats’, zij serveren al hun eten in een ‘eat while on the road’ stijl. Dit doen ze door hun ontbijt, lunch, etc in een wrap te verpakken waardoor het makkelijk op te eten is wanneer je onderweg bent. Gevraagd of we ook ontbijt zonder wrap konden krijgen, dat was mogelijk maar het koste wel wat moeite want we hebben zeker 20 minuten op onze eieren moeten wachten. Het was wel het wachten waarden, met een gevulde buik keerde we terug naar het hotel waar we hadden gelezen dat je als hotelgast gebruik kon maken van de sauna’s, stoomruimte en bubbelbad. Check-out was niet tot 12 uur, dus dat lieten we ons geen twee keer vertellen en niet veel later zaten we in de spa ruimte van het hotel, even de batterijen opladen.

Gisteren hebben we Portland op de heuvel wat achter ons gelaten, na het uitchecken hebben we dit gedeelde ter voet verkend. Bij de ‘Marketplace’ heerlijk gegeten, hier zitten allemaal winkeltjes en eettentje verzameld. De keuze is overweldigend, van cupcakes tot Mexicaan, van salade tot broodjes en bij Kamasouptra kon je terecht voor de meest uiteenlopende soorten soep. Voor de dorstige onder ons was er een koffie- en sapbar. Met onze buikjes vol richting de auto gegaan, voor de volgende halte in onze roadtrip, Boothbay Harbor.

De rit naar Boothbay Harbor was erg aangenaam en ging ontzettend voorspoedig. Bij binnenkomst in het dorp vonden we gelijk de plek waar wij ons avondeten gingen nuttigen, de lokale brouwerij, en we waren nog niet eens bij ons hotel geweest. Deze hadden we overigens onderweg al geboekt, op de site van het hotel stond dat ze geen ‘op dezelfde dag’ reserveringen aannamen. Gelukkig konden we via een derde partij voor een hele goede prijs een kamer boeken en zo konden we daar toch op dezelfde dag verblijven. Naast de brouwerij zit het VVV, wij even naar binnen om te horen wat hier in Boothbay allemaal te doen is … de dames stonden zeker net op het punt om naar huis te gaan want we kwamen niet verder dan ‘This is our downtown area where you can eat and shop.’ Het enthousiasme bij deze dames was ver te zoeken. Helaas …

Bij het hotel moest het enthousiasme bij de receptioniste ook groeien, misschien is dat hier een dingetje. Ons enthousiasme was gelijk gewekt bij het zien van het prachtige uitzicht op de rivier. De kamer is ruim en schoon, dus daar is niets op aan te merken. Na de spullen te hebben gestald richting de brouwerij gegaan, waar we met open armen werden ontvangen. Hier zit dus alle warmte die de eerder ontmoette dames miste, heerlijk gegeten en de lokale brouwsels geproefd. De eigenaresse van de Tavern vertelde honderduit over het stadje en wat we zeker moeste doen en zien, we hebben haar direct geadviseerd bij het VVV te gaan werken. In het dorp zelf nog even een afzakkertje gehaald, voordat we in het hotel ons kooitje hebben opgezocht.

De favoriete adresjes om te … eten
Market Street Eats


*
Ontbijt, lunch en diner gevuld in een wrap!

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Public Market House
28 Monument Square
Portland, ME 04101, USA
(001) 207-274-5279
* Een markthal gevuld met uiteenlopende etenstentjes. Je kunt hier alles krijgen!

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Watershed Tavern
301 Adams Pond Road
Boothbay, ME. 04537, USA
(001) 207 633-3411
* De pizza’s zijn hier uitstekend en de biertjes nog beter! Het personeel is zeker in voor een praatje en de sfeer is knus en gezellig.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.