Loading

Moutere Inn | Dagje garage

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Moutere Inn | Dagje garage

Ken je dat verhaal van dat stel op huwelijksreis met die lekke band … dat uiteindelijk helemaal geen lekke band bleek? Nog niet? Dan ben je hier aan het goede adres voor een uitgebreide versie van dit bijzondere verhaal.

Na de ontdekking van de zachte band en de poging om er toch nog wat extra lucht in te doen wisten we wat ons te wachten stond bij het afrijden van de camping. We hadden een afspraak met de ruig uitziende, en zeer vriendelijke, man van de garage die wel even een prop in onze band zou stoppen zodat we weer verder konden met ons avontuur. Nietsvermoeden zaten wij bij de buren een kopje koffie te drinken, de klus zou zo geklaard zijn en het waren gebruikensporen hadden we gisteren al gehoord van de verhuurder. Als je dan bij de schuifdeur van de bandengarage staat en er word je verteld dat je hele band aan gort is waardoor dit allemaal heel anders had kunnen aflopen … ja wat dan. Bij het verwijderen van de band bleek dat het hele ijzeren vlechtwerk wat in het rubber van de band verstopt zit, als versteviging, zich een weg naar buiten had gewerkt. De band was compleet gescheurd, welke voor een blaar op de band had gezorgd. We hadden een serieus ongeluk kunnen krijgen als ie geknapt was bij 100km/h was de boodschap die we meekregen na de mededeling dat hij geen nieuwe banden voor ons had. Hij had wel gezien dat we een reserveband onder de auto hadden, die heeft hij er maar even onder gezet zodat we rustig konden besluiten wat nu te doen. Bij de woorden dat het serieuzer had kunnen aflopen schrok vooral ik wel, Symen dacht enkel even oeps. 

Niet veel later hingen we aan de telefoon met het verhuurbedrijf. De man van de garage was blijkbaar goed in overdrijven want onze camper had nooit op z’n kant gegaan bij het ontploffen van de band als we noten paar uur hadden doorgereden op de snelweg. Waar ze het wel mee eens waren is dat dit niet bij de eerder besproken gebruikerssporen en eigen risico hoorde. Dit is een serieuze garantie kwestie die zij gaan uitvechten met de bandenboer. Waar een nieuwe band te krijgen, ja dat was nog wel een een dingetje. Zo handig ergens een camper huren, want jij hoeft niet al het regelwerk te verrichten als er iets niet gaat zoals gehoopt. Van ons werd enkel verwacht dat we een stop maakte in Blenheim waar er na veel telefoontjes een band op ons stond te wachten. De boodschap dat we daar al zouden zijn binnen twintig minuten na bevestiging dat daar een band was, die was niet binnen gekomen. Wij waren zo’n anderhalf uur te vroeg, zei het wild uitziende en zeer nieuwsgierige trio bij het oprijden van de KEA op de oprit. Dan nog maar ergens iets eten en drinken. Met volle buiken en een opgewekter humeur, het probleem zou worden opgelost, kwamen we verregend aan bij de garage. Nieuw Zeeland heeft last van slecht weer en dat kwam aanwaaien samen met onze banden probleem. We werden direct mee naar binnen getrokken om de oude band te bekijken en op het moment dat de sleutels in Symen z’n handen werd gedrukt, werd medegedeeld dat de rekening is geregeld en kregen we ook de boodschap om direct de oprit te verlaten want dan konden ze weer verder met andere klussen! Met 7m lengte blokkeerden we een paar andere auto’s. Kous afgedaan … zo ja en zo nee. We hadden bij het achterlaten van de KEA gevraagd of ze ook de andere banden konden inspecteren, volgens ons is dat niet het enige dat ze hebben gedaan. Wij hebben het donkerbruine vermoeden dat we vier gloednieuwe banden onder de KEA hebben, waar we voorlopig hopelijk veilig mee door Nieuw Zeeland kunnen crossen.

Onze slaapplaats was al enige tijd geleden besloten, bij de Moutere Inn mag je de camper op de parkeerplaats zetten voor een nachtje wanneer je naar de pub bent geweest. Hier hadden we al zin in, na onze dag van vandaag in Blenheim waar we een groot gedeelte van de dag zijn verloren klonk een koud biertje, een spelletje ‘Keer op Keer 2’ en een bordje heerlijk pub eten als muziek in onze oren. Laten we het maar niet hebben over de uitslag van de maandelijkse pubquiz, waar we overigens ontzettend van hebben genoten tussen alle lokale die hier elke donderdag komen voor de speciale avonden hier in de Inn. We vertrokken met een volle buik, glimlach op ons gezicht en drie blikjes cider rijker die we wonnen tijdens de lootjes verkoop voor de school hier in Upper Moutere.

Favoriete adresje voor … Eten & Slapen!

Moutere Inn

1406 Moutere Highway

Upper Moutere, Nieuw Zeeland

Bevind je tussen de locals in de oudste pub van Nieuw Zeeland. Op het menu staat heerlijk pub eten, dat echt fantastisch bereid is. De bieren op de tap zijn niet de standaard bieren en de wijnen op het menu komen allemaal uit een 10km radius. Moutere Inn heeft vaak slaapplaatsen beschikbaar voor mensen zonder camper, check bij hen voor de beschikbaarheid. 

Wij sliepen op de parkeerplaats, dat mag hier voor één nachtje nadat je de pub heb bezocht. Zet je camper op een plek op de parkeerplaats, geniet van de Moutere Inn, slaap rustig in je eigen camper en vertrek de volgende ochtend weer naar een nieuwe bestemming!

Favoriete adresje voor … Eten!

Ritual Cafe

10 Maxwell Road 

Blenheim, Nieuw Zeeland

In het centrum van Blenheim een heerlijk koffie cafe met verrukkelijke lunchkaart.

1 Comment

  • Jack

    Je rolt niet zomaar om wanneer je band ploft… je schrikt je wel de pestpokken.

    22 april 2024 at 10:31
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.