Loading

Hanmer Springs | Even ontspannen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Hanmer Springs | Even ontspannen

Even een rondje om, door de schoolvakantie zijn we gisteren vanuit Nelson vertrokken naar Hanmer Springs. Een rit van 300 kilometer dwars door het binnenland van dit stukje Zuidereiland. Valleien, bergen, schitterende vista’s, hier en daar wat herfst kleuren … een schitterende rit inclusief de Lewis Pass, al moet ik wel eerlijk bekennen dat die me een beetje tegenviel. Er zijn die plekken waar je de Nieuw Zeelandse alpen over kan steken, de Haast, Arthur en Lewis Pass. Alleen de middelste hebben we niet gedaan en we vragen ons nu wel af of we misschien de verkeerde hebben gekozen. Je kiest, ondanks het omrijden zo nu en dan, de beste optie en weet niet van te voren of dat echt zo is qua uitzichten en ervaring.

Hanmer was lang geleden een kuuroord, een soort Lourdes maar dan met zwavel water op een aangename temperatuur, ongeveer 42 graden. Inmiddels is het ziekenhuis naast de bron gesloten en is Hanmer een spa geworden voor de volwassenen met achterin een waar speelparadijs voor de kinderen. En natuurlijk voor de volwassenen die zich kind voelen of weer willen voelen. Wij gingen vandaag voor een heerlijk stukje ontspanning, lekker dobberen in de tientallen baden die ze hier hebben met verschillende samenstellingen van het water. Hier een mineraal meer, daar eentje minder … Symen maakte al gauw de Babylonische spraakverwarring dat dit geen thermale baden zijn maar sprak het uit als terminale baden. Dat doe ik trouwens ook met enige regelmaat! Tijdens het schrijven van deze blog kan ik jullie vertellen dat we het beide hebben overleefd!

Voor de middag stond er een een hotstone massage op de planning, gemakkelijk zat bij de spa die gelinkt is aan het baden complex om het relaxen te maximaliseren. Twee pittige dames uit Fiji kwamen ons ophalen uit de wachtruimte en die hebben ons even goed onder handen genomen! Het bijkomende voordeel van het boeken van een massage of spa behandeling hier is dat je de spa ingang gebruikt inplaats van de reguliere ingang en je dus alle rijen vermijdt; je korting krijgt op de entree, je een gratis kluisje tot je beschikking hebt voor de gehele dag in de spa kleedkamer en gratis handdoeken voor de dag. Wij zijn zeker wel Nederlanders, en kennen mensen die deze voordeelbundel waarschijnlijk al ver van te voren hadden uitgeplozen, maar wij deze keer niet. We wisten alleen van de aparte ingang, de rest van de voordelen kwam er onverwachts maar totaal niet onprettig bij.

Bij het zien van de wildwater glijbanen werd het kind in ons wakker en konden we ’t niet laten om ze alle 4 uit te proberen. Moet stiekem toegeven dat ik waarschijnlijk meer geschreeuwd heb dan menig kind, wat hadden we een plezier. Gelukkig hadden we de glijbanen gedaan voor de massage, want anders moest ik waarschijnlijk nog een massage ondergaan daarna om weer te ontspannen, want stiekem was er eentje die toch wel een beetje spannend was. En te gek tegelijkertijd!

Favoriete adresje voor … Ontspannen!

The Spa at Hanmer

34 Amuri Avenue

Hanmer, Nieuw Zeeland

De spa faciliteiten zitten vast aan het complex met de baden. Zin om een behandeling te combineren met je bezoek? Regel dit vooraf en geniet van de voordelen die de spa bied wanneer je ook voor de baden kiest. Gratis kluisje voor de gehele dag, lenen van handdoeken en korting op de entree van de baden zijn enkele van deze voordelen. De standaard is hier van hoge kwaliteit en dat merk je direct bij binnenkomst.

Favoriete adresje voor … Meer ontspannen!

Hanmer Springs Thermal Pools

42 Amuri Avenue

Hanmer, Nieuw Zeeland

Goed onderhouden complex met diverse soorten thermale baden, in verschillende temperaturen. De Springs hebben een klein thee huis waar je tijdens de dag eten en drinken kan bestellen. Houd er rekening mee dat je hier met cash of kaart moet betalen en er geen bandjes systeem is zoals in menig spa in Nederland. De glijbanen zijn inclusief, net als alle baden die het complex bied. Zeker een aanrader wanneer je toe bent aan wat ontspanning. 

1 Comment

  • Jack

    Geen duikplanken? Jammer….

    22 april 2024 at 10:23
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.