Loading

Boston, Harvard

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Boston, Harvard

Op de linkeroever van de Charles River ligt de bedrijvige studentenwijk Cambridge. Al word Cambridge vaak als een stadsdeel van Boston gezien, het is een zelfstandige stad met 100.000 inwoners. Boston en Cambridge kennen samen honderden hoge scholen en universiteiten, toch staat Cambridge vooral als thuis voor MIT – Massachusetts Institute of Technologie, en de wereldberoemde universiteit Harvard.

Zaterdag gaan we aan boord van de MS Maasdam en we hebben het genoegen om vijf weken samen te varen met dokter Jack en zijn vrouw Lynette. We hebben elkaar ontmoet op de Zuid-Amerika reis en houden sindsdien contact. Het plan was om vandaag met z’n viertjes Cambridge te verkennen, helaas moet Lynette verstek laten gaan en kwam Jack alleen om met ons deze studentenstad te verkennen. We hebben een heerlijke dag gehad. Koffie gedronken, heerlijk gewandeld door de campus van Harvard, heel veel gekletst, ergens opgestoken voor lunch, de roeiers in de Charles River tegen elkaar zien roeien en genoten van alles wat er te zien is in Cambridge. Het is een interessante stad met voor Amerikaanse begrippen heel veel oude gebouwen. Je voelt je even in een stad in Groot – Brittannië of Frankrijk. De Harvard campus heeft veel weg van de universiteit in Leuven, iets wat wij in Nederland eigenlijk niet kennen.

De dagen vliegen hier om, ik kan niet precies zeggen wat we allemaal doen en zien want dat is gewoon te veel en zou jullie vervelen. Hopelijk spreken de foto’s voor zich en kan iedereen zo meewandelen met ons door Boston en vandaag door Cambridge.

Onze avond was weer heerlijk. Nadat we afscheid hebben genomen van Jack een beetje gewandeld door de Back Bay, de wijk in Boston waar ons hotel staat, hier en daar van een hapje genoten en zolang mogelijk van de avond genoten. Zaterdag mag Symen zich weer in uniform hijsen en is het weer tijd om hard aan het werk te gaan, nu is het tijd om nog even te genieten!

P.s Leuk weetje over het beeld van John Harvard. De man uitgebeeld op het standbeeld is niet John Harvard, niemand weet namelijk hoe deze lieve man eruit ziet. Overigens is hij ook niet de oprichter van Harvard, zoals word gesuggereerd. En Harvard stamt ook niet uit het jaar welke gedateerd staat op het standbeeld. Het standbeeld bestaat dus uit drie leugens. Wel word er gezegd dat wanneer je over de schoen van het standbeeld veegt met je hand je je hele leven geluk zult hebben. Die kans hebben we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Harvard
Smith Campus Center
1350 Massachusetts Avenue
Cambridge, MA 02138, USA
* Even dat Amerikaanse universiteit gevoel.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Russell House
1
4 JFK Street
Cambridge, MA 02138, USA
(001) 617-500-3055
* Een erg lekker adresje tussen alleen gezellige studentententjes.

De favoriete adresjes om te … drinken
Bukowski’s Boston Tavern
50 Dalton Street
Boston, MA 02115, USA
* In Boston kan je niet om Bukowski’s heen!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.