Loading

Charlottetown

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Charlottetown

Op het moment van schrijven hebben we op de Maasdam inspectie van Carnival Corp. aan boord. Carnival Corp. is de overkoepelende organisaties van meerdere cruiselijnen zoals Carnival, Costa, Princess, Seaborn en Holland America Line. Er word gecheckt of alles naar behoren werkt, of de regels worden nageleefd en waar er verbeterd kan worden. Zo zitten er in de reddingboten gebruiksaanwijzingen voor in geval van nood, helaas is het weer in deze papieren gaan zitten. Nu kwam Symen met zijn team op het idee om alle gebruiksaanwijzingen opnieuw te printen en te vacuümmeren, maar ja dat kan je moeilijk doen met blote handen. Daarom werden Lynette en ik erop uit gestuurd voor een boodschap.

En daar gingen de dames hoor, weer met de stadsbus naar het winkelcentrum net buiten de stad. De bus stopte voor de deur van Target en voor we het wisten hadden we een winkelwagen vol met alle spullen die Symen en zijn team nodig hebben om de handleidingen te beschermen tegen het weer. Het is altijd een avontuur om met de stadsbus te gaan en je komt eens ergens anders, je ziet de buitenwijken van steden en zo zie je ook allerlei architectuurstijlen. Voor de rit weer richting Charlottetown besloten we de bus met een omweg te nemen, de omgeving rondom de stad en het winkelcentrum zijn prachtig. Overal meren, bomen en schitterende natuur, en dat zo dichtbij de stad. We waren niet de enige in de bus die op het idee kwamen om de omgeving te verkennen per stadsbus, met ons was er een stel uit Japan dat overal foto’s van maakte, zelfs van de passagiers in de bus.

Vanmorgen had Lynette met Jack afgesproken elkaar rond twee uur te ontmoeten bij Gaham, een brouwerij met restaurant hier in Charlottetown. Volgens diverse ondervraagden is dit één van de beste restaurants in de stad, en gewapend met alle boodschappen ontmoette we Jack bij Gaham en bestelde we van de kaart. Dat wat overigens makkelijk gezegd was dan gedaan! De kaart is gevuld met de meeste heerlijke gerechten en lekkere bijbehorende bieren. De uiteindelijke keuze viel op Coquilles omrolt met spek, Jack bestelde de pasta curry, Lynette de ‘pork belly’ sandwich met uienringen en ik ging voor de mosselen in een hete curry saus. Het was een heerlijke en gezellige lunch voor we met alle boodschappen terug keerde aan boord.

Het was geen groot avontuur vandaag, toch was het heerlijk even van boord te zijn en hebben we weer een ander deel van de stad gezien dan wanneer we ons per voet verplaatsen. Symen en zijn collega’s waren erg blij met de boodschappen, het was precies wat ze nodig hadden voor het goed houden van de handleidingen. Dat is nog eens mooi meegenomen, Lynette en ik zijn lekker op pad en kunnen mooi wat klusjes doen voor andere.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor alle lieve reacties onder de blogs. Ik zal iedereen persoonlijk terug schrijven, op papier, maar wil alvast hier de gelegenheid nemen om je te bedanken. Het zo fijn om te lezen hoe het in Nederland gaat en dat jullie genieten van alle (etens) foto’s! Ik geniet enorm van jullie reacties.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
The Gahan House
126 Sydney Street
Charlottetown, Canada
* Weer zo’n lekker adresje met goed eten en lekkere biertjes!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.