Loading

Halifax, Overal een hapje en een drankje!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Halifax, Overal een hapje en een drankje!

Wanneer je wekelijks een haven aandoet betekend dat ook dat je daar je weg na een paar wel kan vinden! Zo ook in Halifax, inmiddels weet ik wel de weg en kan ik me gemakkelijk verplaatsen in de straten van deze stad. Helemaal op een dag zoals vandaag, de temperaturen zijn niet erg hoog maar de zon straalt volop aan de heldere hemel.

Halifax heeft een mooie wandelroute langs het water, de waterfront. Heerlijk hebben Lynette en ik gewandeld in de zon, zonder zonnebrand en zonnebril kan je vandaag niet! Onze wandeltocht zou vandaag eindigen bij de Bicycle Thief, een restaurant waar we al heel veel goeds over hadden gehoord. Weer zo’n voordeel van ergens wekelijks komen, iedereen komt met aanbevelingen thuis en op een gegeven moment is het aan jou om ook eens een kijkje te nemen. Zo gezegd zo gedaan, en zo zaten de twee dames heerlijk te lunchen bij de ‘Fietsen Dief’. Een Amerikaans restaurant met Italiaanse soul, zoals de eigenaar het zelf noemt. De kaart staat vol met Italiaanse heerlijkheden en het is lastig kiezen!

Toch moesten we een keuze maken. De keuze viel op een hartig taartje met geitenkaas en tomaten, tartaar van tonijn en verse pasta met een saus van vier kazen. Puur genieten! Ik durf eigenlijk niet op de weegschaal te staan, nadat ik net even alle foto’s van de heerlijkheden de afgelopen weken nog even terug heb gekeken. Het feit dat ik bij elke stap die ik zet m’n broek op moet hijsen zegt eigenlijk wel genoeg, ik hoef me nog geen zorgen te maken! En zo eet ik me een weg door Noord-Amerika, een heerlijkheid. En zo nu en dan haal ik bij de lokale brouwerij wat biertjes voor in de koelkast waar Symen en ik s’avonds samen van kunnen genieten. Op het moment is het erg druk voor Symen en zijn team, en dat betekend de hele dag hard doorwerken. Helaas betekend dit dat er weinig tijd is voor hem om buiten te spelen, zo aan mij de opdracht om dubbel te genieten!

De favoriete adresjes om te … eten
Bicycle Thief
1475 Lower Water Street at Bishop’s Landing
Halifax, Canada
* Zin in wat meer luxe? Dan is dit het adres in Halifax! De kaart is geïnspireerd op de Italiaanse keuken en kiezen word je moeilijk gemaakt!

De favoriete adresjes om te … winkelen
Garrison Brewery
1149 Marginal Road
Halifax, Canada
* Garrison zit naast de cruise terminal, even wat biertjes inslaan voor aan boord! Pas op, reis je als passagier mee? Check dan of je bier mee aan boord mag nemen, vaak worden alcoholische dranken in beslag genomen en pas terug gegeven de avond voor je naar huis gaat.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.