Loading

Bar Harbor, Liefs uit …!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Bar Harbor, Liefs uit …!

Na bijna twee weken rond te hebben gevaren in Canadese wateren, doen we vandaag weer een Amerikaanse haven aan. In Canada is een formulier invullen, vaak, genoeg om toegang te krijgen tot het land. In de VS ligt dat net een beetje anders, hier moeten zowel Amerikanen als niet-Amerikanen door de immigratie worden gezien voordat ze toegang word verleend. Een heel gebeuren als je weet dat we ruim 1200 passagiers aan boord hebben en vandaag ook de crew door de immigratie gezien moest worden. Iets dat moet gebeuren, en goed is dat het word gedaan, maar het kan ook zorgen voor heel veel vertraging. Daarom werd mij gevraagd om vandaag een handje te helpen bij het op pad sturen van de diverse tours in Bar Harbor. Geen probleem, houd me bezig!

En zo gingen de uren van de ochtend voorbij, ze vlogen! Daarna werd gevraagd of ik geen zin had om op tour te gaan vandaag, nou eigenlijk … In mei heb ik het Nationale Park Acadia bezocht, een prachtig gebied. Nu de herfst z’n intrede heeft gedaan zou ik graag het park nogmaals bezoeken, en zo geschiedde het dat ik op tour ging.

Een heerlijke middag heb ik gehad. Jammer genoeg stopte de bus maar één enkele keer, dat we eruit konden, maar de beelden die voorbij gingen staan opgeslagen in m’n hoofd. De herfstkleuren hier zijn zo rijk, het blauw op de achtergrond van de zee maakt het gebeuren alleen nog maar kleurrijker. Zelfs in een bus is het puur genieten van het landschap! Tegenover m’n appartement verkleurde de bomen geel, net voordat ik vertrok een maand geleden, hier lopen de kleuren uiteen van groen, geel, oranje, rood naar soms zelfs een donker rode kleur die richting paars gaat. De straten van Bar Harbor zijn gevuld met toeristen, vooral Duitse, om dit gebeuren te aanschouwen. Waar de Duitsers in de zomer juist te vinden zijn in Nederland om van de kust te genieten komen ze hier in de herfst voor lange wandelingen in de rode bossen van Maine. Ik snap het wel, het heeft iets magisch hier. Soms vergeet ik gewoon foto’s te maken, ben ik zo druk bezig met kijken uit het raam dat ik vergeet dat jullie misschien ook wel mee willen genieten van al het moois dat ik zie.

Zo gaan de dagen hier voorbij, eigenlijk veel te snel. Kan niet geloven dat Symen en ik een maand geleden op het vliegtuig stapte in Amsterdam. Een maand alweer. Inmiddels hebben we er bijna twee cruise opzitten en over vier cruises vliegen we alweer naar huis, ongelofelijk. Maar zo ver is het nog niet, eerst nog meer genieten van alles wat we tegen gaan komen. Voor nu liefs uit Bar Harbor!

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Arcadia National Park
Bar Harbor, Maine, VS
* Ga een luchtje scheppen en geniet van de prachtige natuur!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.