Loading

Halifax, De dag dat ik een slippertje maakte.

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Halifax, De dag dat ik een slippertje maakte.

Elke keer wanneer we Halifax aandoen denk ik erover om het maritiem museum een bezoekje te brengen. Vandaag was het eindelijk zover dat ik besloot het ook echt te doen, samen met Lynette. Alleen is het vandaag Canadese Thanksgiving, fijne Thanksgiving, en vanwege deze feestdag zijn veel winkels, restaurants, etc gesloten. Gelukkig is het museum wel open en konden we ons onderdompelen in de maritieme geschiedenis van Canada en Halifax.

Het was een interessant dagje waarin we meer leerde over de Explosie van Halifax, wat tot op de dag van vandaag de grootste door de mens veroorzaakte niet-nucleaire explosie is en de ramp met de Titanic. Het museum is gelukkig niet zo groot en bevat een groot aantal scheepsmodellen die de moeite waard zijn om te bekijken. In het museum is ook een werkplaats waar de modelmaker de modellen maakt, echt monnikenwerk. De details zijn prachtig en het is een precieze kopie van het origineel. En daar liepen we, ruim twee uur onszelf onderdompelend in alles was te maken had met scheepvaart.

Na onze culture uitstapje zijn we terug gelopen richting het schip, en daar gebeurde het. Ik liep natuurlijk weer druk te kletsen met Lynette en op een gegeven moment gleed ik met m’n rechtervoet van de stoep … Het was maar een slippertje en via de boerenmarkt liepen we richting het schip, wat gegeten en in de middag trivia gespeeld met Lynette. En we doen het ontzettend goed! Vaak worden we tweede of winnen we zelfs. Iets dat ons zelfvertrouwen goed doet. En zo ontzettend slim zijn we niet, gemiddelde middenmoot zou ik onszelf noemen. Dat is niet om onaardig te klinken, maar het is nou niet dat we aan Harvard of Yale hebben gestudeerd. Toch behalen we vaak de meeste punten tijdens de Trivia ronde van vier en zeven uur. En zo verlopen onze avonden, gezellig eten met z’n viertjes om daarna de rest van de teams in de maken met trivia. Als klap op de vuurpijl de show bezocht vanavond, een fiddle concert van twee jongen meiden uit Nova Scotia. De fiddle lijkt op een viool maar geeft meer het geluid dat we kennen uit de Ierse volksmuziek. De McDonald zusjes zijn echt super en het was een leuk concert om naar te kijken en perfect om de avond mee af te sluiten.

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Maritime Museum of the Atlantic
1675 Lower Water Street
Halifax, NS B3J 1S3, Canada
(001) 902-424-7490
* Leer meer over de maritieme geschiedenis van Halifax, Nova Scotia en de Titanic.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.