Loading

Sydney, Rondje met de stadsbus.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sydney, Rondje met de stadsbus.

Lynette en ik stappen graag in de stadsbus, en zo ook vandaag weer. Wij dames redden ons wel, al word er vaak vreemd naar ons gekeken wanneer we vragen naar de lokale bus, en duidelijk is dat wij toeristen zijn. Waarom willen twee toeristen de omgeving ontdekken met de lokale bus? Je kan toch veel beter met een tour van het schip meegaan? Daar verdiend iedereen wat aan en je leert onderweg ook nog wat … Ja, daar zit wat in. Toch houden wij van de stadsbus en stappen we graag voor een paar dollar in om meer van de omgeving te zien in ons eigen tempo.

De rit vandaag was een lange, in ruim een uur reden we naar Glace Bay. Daar was overigens weinig te zien, maar de rit op zicht was schitterend. De kleuren van de herfst zijn overal te zien en het blijft me verbazen hoe ontzettend rood, oranje en geel bomen kunnen worden wanneer het koeler begint te worden. Het is puur genieten, al raast de bus zo voorbij de prachtige uitzichten, de natuur blijft me verbazen. Elke dag weer.

Het andere voordeel van de stadsbus, buiten dat het niet te toeristisch is, is dat je uit kan stappen wanneer je wilt om later weer in te stappen wanneer je wilt. Even bij de Wallmarkt binnen gestapt voor wat boodschappen en wat meer vacuümzakken voor Symen en wat lekker voor hem en zijn team. De mannen hebben de afgelopen drie weken zo hard gewerkt, er kwamen diverse organisaties langs voor de jaarlijkse inspectie, en iedereen verdiende wel een beloning voor het harde werken. Nu stelde de cupcakes natuurlijk weinig voor met de meer vrije uren die het team vanaf nu hopelijk heeft, maar het bleek een zeer gewaarde zet te zijn! Zelfs de kaptein vroeg waar de cupcakes vandaan kwamen, ‘Van het vrouwtje’ was Symen z’n antwoord!

De dagen vliegen hier voorbij, zitten we in de stadsbus, gaan we met een tour van het schip of lassen we zelf een extra zeedag in … het maakt allemaal niet uit. De dagen vliegen voorbij en opeens is het vandaag alweer 14 oktober. Wat helaas niet voorbij vliegt is de blessure aan m’n voet. Helaas moest ik na het avondeten, en de tweede ronde trivia om zeven uur, toch dokter Jack raadplegen na m’n slippertje van gistermiddag. Morgen om even voor negen heb ik een afspraak in de praktijk voor een röntgenfoto. Ik ben benieuwd …

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.