Loading

Quebec, Ile d’ Orleans

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Quebec, Ile d’ Orleans

Het voordeel aan meerdere keren dezelfde haven aan doen is dat je voorbereidingen kunt treffen voor je volgende bezoek. Dat is precies wat Lynette en ik twee weken geleden hebben gedaan, we hebben diverse autoverhuur bedrijven bezocht om uiteindelijk een auto te reserveren voor vandaag.

En daar gingen we, op pad met vier dames, richting het onbekende dat na vandaag hopelijk wat minder onbekend zou zijn. Helaas dachten meer mensen dat en stonden we zeker drie kwartier in de rij om de autosleutels in ontvangst te nemen. Daarna ging het gelukkig voorspoedig en voor we het wisten zaten we op de snelweg richting de Montmorency waterval. Het water van de Montmorency rivier stort hier 83 meter naar beneden waar de oudste gesteenteformatie ter wereld abrupt eindigt. De waterval is gigantisch en het uitzicht vanaf de snelweg zorgt ervoor dat de blikken even richting de waterval gaan en de weg vergeten … niets aan de hand. Gewapend met winterjas, sjaal, muts en handschoenen gingen we richting de waterval, gelukkig hoefde we geen honderd traptreden op want een kabelbaan bracht ons in een paar minuten naar boven. Vanaf hier konden we de waterval nog beter zien en was duidelijk hoe abrupt de gesteenteformatie eindigt. De foto’s spreken denk ik wel voor zich want het is eigenlijk niet uit te leggen hoe prachtig het wel niet was. Watervallen hebben iets speciaals, net zoals walvissen. Hoe vaak je ook een waterval, of walvis ziet, het blijft prachtig om ze te zien en elke keer is het uitzicht weer anders.

Ons middagprogramma speelde zich af op Ile d’Orleans, dit geheel beschermde 34 kilometer lange eiland ligt in de trechtervormige monding van de St-Laurent. Jacques Cartier, die van de ontdekkingen niet van de sieraden, kwam hier in 1535 aan land. Na de stichting van Québec in 1608 werd het vruchtbare eiland als eerste gekoloniseerd en tot op de dag van vandaag rij je hier langs de aardbeienvelden en boomgaarden. Een prachtig eiland dat op het idyllische Franse landschap lijkt. We hebben erg genoten van het uitzicht, het boerenland, de pompoen velden en de appel verkopers aan de kant van de weg. In m’n beste Frans gevraagd waar we goed konden eten, het werd Pub Le Mitan. De microbrasserie van het eiland, de bieren zijn erg goed, het lunch menu is uitgebreid en de porties zijn van Amerikaans formaat. Voldaan maakte we onze trip af en hebben we nog meer genoten van alles wat we onderweg zagen.

Het was een heerlijke dag, lekker op pad met Lynette, Christien en Shirley. We hebben veel gelachen en genoten van de provincie Quebec. Helaas heb ik nog steeds last van m’n voet en moet ik rust blijven houden, dankbaar voor een weg bij het schip zette Lynette me voor het schip af en vonden zij en Christien samen de weg terug naar het verhuur bedrijf. Moe en voldaan genoten van de rest van de middag en de avond. Heb niet veel spannende verhalen van vandaag, en toch was het een heerlijk dag. Ben je in Quebec? Een bezoekje naar Ile d’Orleans is de moeite waard!

De favoriete adresjes om te … doen
Parc de la Chute-Montmorency
5300 Boulevard Sainte-Anne
Ville de Québec, QC G1C 0M3, Canada
* Enorme waterval niet ver uit het centrum van Quebec. Zeker een aanrader voor natuurliefhebbers.

De favoriete adresjes om te … doen
Île d’Orléans
Île d’Orléans, Quebec, Canada
* Het eiland Île d’Orléans kent veel natuurschoon en landbouw. Neem rustig de tijd om hier rond te rijden en zo nu het dan uit te stappen bij de diverse boerderijen die hun koopwaar aan de straat verkopen.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
Microbrasserie Le Milan
3887 Chemin Royal
Sainte-Famille, Île d’Orléans, Quebec, Canada
* Klein restaurantje aan de rand van de weg. Het eten is van uitstekende kwaliteit en de biertjes smaken naar meer!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.