Loading

Saguenay

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Saguenay

De dagen vliegen voorbij hier, de ene dag ben je daar en dan weer hier. Normaal ben ik veel te druk met alles zien en ontdekken, nu moet ik wat rustiger aan doen. Iets wat ik redelijk lastig vind, toch verveel ik me geen seconde en blijven veel dingen liggen die ik normaliter gelijk op zou pakken. De hut is een rommeltje, maar ik ben veel te druk met kaartjes schrijven, boekjes lezen en genieten van m’n vrije tijd. Toch was er iets dat ik vandaag wou doen, buiten het schip om.

In mei waren we al met de Maasdam in Saguenay en keek ik uit naar het bezoeken van de ‘Fabuleuse!’ show. Een theater productie over de historie van dit gebied en zijn bewoners. Stoelen waren geregeld en ik stond toen der tijd al klaar in de terminal om naar de show te gaan, helaas vanwege het noro-virus dat heerste besloot de kaptein om al het personeel thuis te houden en ging het feest niet door. Teleurgesteld keerde ik terug naar het schip en de maanden gingen voorbij. En daar zijn we weer, in Saguenay! Dit keer heerst er gelukkig geen noro, laten we even op ongelakt houd kloppen!, en hadden Symen en ik allebei een stoel weten te bemachtigen voor dit ‘spektakel’.

Als kleine kinderen wachtend op de bus naar ons schoolreisje, wachtte wij op de bus naar het theater. We waren met een groep van ruim 25 crew en een heleboel passagiers die net als ons uitkeken naar het hele gebeuren. Ik was vooral super enthousiast over het feit dat Symen mee kon!

Het theater waar ‘Fabuleuse!’ wordt gespeeld is gigantisch, in vergelijking met het formaat van het stadje. De show wordt opgevoerd door 200 vrijwilligers, er komen 1.600 kostuums voorbij en ruim 2.000 accessoires. En daarnaast zijn er zeven paarden, acht kippen, één koe, één varken en andere boerderij dieren in de voorstelling te zien. Het was een gigantisch spektakel, alles werd uit de kast getrokken om de bezoekers enthousiast te maken. Hier en daar was het wat kneuterig en het feit dat er in de hele show niet live werd gesproken, alles werd geplaybackt, maakte het allemaal nog maar meer van het kneuterige soort. Maar ach, Symen en ik waren samen op pad, we weten nu meer over de geschiedenis van Saguenay en eigenlijk was het toch ook wel een leuke show!

En daar gingen we weer, met z’n allen met de schoolbus terug naar het schip, terug van een middagje weggeweest. De avond was gezellig, Symen en ik hoste een tafel in de dining room en hadden veel plezier met onze tafel gasten. Eén van de heren in het gezelschap werkt voor de TSA in Amerika, die organisatie die je onderste boven keert wanneer je door de security checkt komt. We hebben even steen en been geklaagd en kregen feedback op onze klachten. Gelukkig vond Jeff, de man in kwestie, zelf ook dat er nog veel aan de TSA te verbeteren valt, maar soms valt er gewoon niet om regels heen te werken! En dat nemen we dan maar voor lief.

De favoriete adresjes om te … zien

La Fabuleuse
Saguenay, Canada
* Spektakel en kneuterigheid in één! De show is één grote playback act met special-effects waar menig musical nog een puntje aan kan zuigen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.