Loading

Sept Iles, Niet geschoten is altijd mis.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sept Iles, Niet geschoten is altijd mis.

Wanneer je thuis bent en je hebt iets nodig dan weet je meestal wel waar je het kan vinden. Maakt niet uit of het in je eigen huis is, of in het bezit van familie of bekenden of in welke winkel je het artikel kan kopen wanneer je het niet van iemand kan lenen of in eigen bezit heb. Wanneer je op reis bent is dat een ander verhaal, je hebt geen toegang tot je eigen bezittingen die thuis liggen of die van bekenden, noch ben je bewust van wat de winkels in de regio je kunnen bieden. Gelukkig zijn daar mensen die je willen helpen, zonder eigen belang. En zo ook in Sept Ille.

Vanmorgen weer bij de dokter langs geweest, de kans dat er een haarbreuk in m’n voet zit is aanwezig. Uit de foto’s komt niets, het botje zit op z’n plek maar het feit dat de pillen die ik de afgelopen tijd heb geslikt niet werken betekend eigenlijk wel honderd procent dat er ‘letsel aan het bot’ is. Hoe klein het ook kan wezen. Het plan was om m’n voet en been in een soort spalk te doen, helaas zorgt deze ervoor dat mijn knie erg instabiel is waardoor ik niet meer kan lopen. Dat was dus geen oplossing, en dus gingen Lynette, Christien en ik opzoek naar een schoen die over een gipsen been gaat. Deze beschermt het gips en zorgt ervoor dat het gebroken bot ontzien blijft maar je wel kan lopen. Met m’n schoen aan en deze schoen erover zou m’n voet genoeg stabiliteit hebben en zou het binnen aan geziene tijd genezen. Maar ja, waar vind je zoiets?!

Gelukkig was daar het meisje van de VVV. In mei was ze daar om mij te vertellen waar ik goede koffie kon drinken en wifi kon gebruiken, vandaag heeft ze iedere apotheek, ziekenhuis, dokterspraktijk en orthopeed gebeld voor iets dat mijn voet meer stabiliteit kon geven. Helaas mocht het niet baten, maar ze heeft alles geprobeerd wat in haar machten lag. Het is fijn om te zien dat er mensen zijn die zoveel voor een ander over hebben, ongeacht eigen belang. De schoen vonden we niet, maar wel een heel aardig iemand en een heerlijke lunch bij het restaurant dat deze vriendelijke dame eerder dit jaar voor me belde om te vragen of ze wel open waren en of de wifi wel werkte. Onbaatzuchtigheid, wat is het toch een mooi gegeven!

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
490 Avenue Arnaud
Sept-Îles, Quebec G4R 3B4, Canada

* Sept-Îles is klein, er is niet veel te beleven. Bij Edgar zit je heerlijk warm, werkt de wifi en werkt een geweldige chef die je even helemaal laat vergeten dat je in de middle of no-where zit!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.