Loading

Puerto Rico, Regen en zonnenschijn

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Puerto Rico, Regen en zonnenschijn

San Juan, Puerto Rico. Een nieuwe stad en een nieuw land! Nou ja, land … Het is een deel van de Verenigde Staten. Het is geen staat en zelfstandig is het ook niet, het zit er tussenin. Dus ja … was het een nieuw land dat ik vandaag bezocht heb? Een nieuwe stad was het in ieder geval zeker!

Wat een heerlijk weer hier in Puerto Rico, de korte broek kon uit de kast worden gehaald en de open schoenen konden aan de voeten worden geschoven. Een schitterende dag. Nou ja, op het moment dat we het schip verlieten, tijdens het ontbijt konden we geen hand voor ogen zien vanwege de regen.

Millie en ik besloten samen de wal op de gaan en voor $ 10,- p.p een toertje te maken in een taxi busje. We moesten redelijk lang wachten tot de chauffeur het aantal mensen bij elkaar had gevonden om het ritje een beetje winstgevend te maken. Het nadeel hieraan was dat een deel van deze mensen geen geduld had en de bus van aardig vol naar leeg ging. Na de vraag van onze kant wanneer we eindelijk gingen, uiteindelijk zaten we al drie kwartier in een busje gevuld met vrieskou, gingen we met tien man op pad. Het was een mooi rondje door San Juan, de gids vertelde veel over het land en de stad. We hebben een bezoekje gebracht aan het gouvermentsgebouw en de forten die de stad rijk is. Het zou een ritje van een uur zijn, we kregen een half uurtje gratis van de zaak!

We hebben de chauffeur ons af laten zetten middenin het oude centrum. Via de gezellige winkelstraten zijn we terug gelopen naar het schip voor een snel broodje uit ons vuistje om daarna de wifi te gebruiken bij de Starbucks. Het is soms zo heerlijk om voor even verbinding te maken met thuis, alle verhalen te horen van iedereen en mijn verhalen te delen met jullie. En daar zaten Millie en ik, samen bij Starbucks contact te maken met de wereld buiten het schip.

Nu zijn we onderweg naar Sint Maarten, voordat we de oversteek maken naar Europa. Hopelijk blijft het net zo heerlijk warm als hier, al heb ik binnen in het schip wel m’n winterjas nodig vanwege de a/c.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.