Loading

Canarische eilanden

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Canarische eilanden

Na zes dagen eindelijk grond onder onze voeten! Heerlijk om weer even aan wal te kunnen en het schip te kunnen verlaten. Millie en ik besloten de Hop on – Hop off bus te pakken en op die manier de stad te verkennen. Het was een heerlijke rit door de straten van Tenerife en een vrouwen stem riep luid in onze oren wat we links en rechts van ons zagen. Met een aardige snelheid bewogen we onze hoofden de juiste kant op, wel met een gepaste behoedzaamheid om uiteindelijke nekpijn te voorkomen. Het was een heerlijk rit door de stad opgevolgd door een lekker bakkie koffie op een terras en een gezellig middagje winkelen in Santa Cruz.

Gezellig samen de wal op, Millie gaat in Valencia naar huis en ik ga haar echt missen. Gelukkig kan Symen op de dagen met laat vertrek samen met mij de wal op, en daar gingen! Heerlijk samen op een terrasje een biertje drinken, in een authentiek restaurantje de beste vis eten die we ooit hebben gegeten en s’avonds om half tien nog in je t-shirt buiten over straat lopen. Heerlijk die dagen, en zo gaan ze voorbij. Het zijn geen grote avonturen, maar naar mate de jaren ga ik de kleine dingen meer appreciëren. Lekker samen weg, prachtige kerken bezichtigen en genieten van de zonsondergang. Trouwens, de laatste tijd geniet ik ook heel veel van de zonsopgang, Millie en ik staan, bijna elke dag, om zeven uur in de gym en doen de Sunrise Stretch en de les die daarop volgt. En zo gaan de dagen voorbij …

De favoriete adresjes om te … eten
Restaurant Tasca Callejon
Callejon Del Combate 9
Santa Cruz, Tenerife, Spanje
* Beste vis ooit gegeten!

Drie dagen achter elkaar hebben we Canarische grond onder onze voeten. Woensdag waren we op Gran Canaria. Het weer verbaasd iedereen aan boord, de voorspellingen op de tv kanalen, die we hebben, was niet al te best. Echter is daar niets van waar, het is prachtig weer en een perfecte dag om door de straten van Las Palmas te lopen en van strand en zee te genieten. Kopje koffie op een terras en de warme zonnestralen die op m’n huid vallen. Zulke dagen zijn echt heerlijk, ik geniet elke dag weer … alleen heb ik geen spannende verhalen voor jullie. Symen en ik genieten van elkaar en het lekkere eten, vandaag hadden we een Spaanse BBQ bij het Lido zwembad. De olijven en de verschillende soorten ham smaakte heerlijk, net vakantie 🙂

En dan opeens is het de laatste dag dat we de Canarische eilanden aandoen. Samen met Milie genoot ik van een dagje koffie drinken of terrasjes, winkelen in de stad en slenteren door de straten van Arrecife. In Marokko hoop ik op tour te gaan en meer informatie te ontvangen over een plek, nu geniet ik van deze manier van vakantie vieren. Hoe is het eigenlijk in Nederland? Lekker vakantie weer of klopt de weersvoorspelling wel voor Nederland dat we hier op tv ontvangen? Zo ja, dan wens ik jullie veel sterkte met regenjas en de thermostaat op 22!

Trouwens, er is vandaag wel iets heel avontuurlijks gebeurt! Iets heel verrassends. Vanmiddag had ik een afspraak bij de kapper, voor een knipbeurtje. Al weken vraagt Symen wanneer ik er weer een kleur ingooi, ik was daar nog niet over uit en liet dat in het midden. Rond half drie belde Sasha, de kapper, op of ik nu kon komen. Aangekomen bij de kapper kreeg ik het kleurboek onder m’n ogen, of we het niet wat op konden ‘spicen’. En nu loop ik rond met een hip rossig kapsel. Overal in het schip word ik gestopt om complimenten te ontvangen op m’n nieuwe kapsel … Gelukkig kan ik Symen de schuld geven 🙂

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.