Loading

VALENCIA!!!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

VALENCIA!!!

VALENCIA … LALALALALALA … VALENCIA … OHOHOHOHOHOHOH … VALENCIA!!!

Daar zaten m’n vader en ik een paar jaar geleden, in een stoffig klaslokaal van de talenschool in Overdie. Iedere keer wanneer we de naam Valencia horen beginnen we in koor te zingen, zo ook de keer dat duidelijk werd dat ik deze trip weer hier zou gaan komen! Weet je trouwens dat je Valencia wel met een V schrijft maar uitspreekt als Balencia. Weet je nog, de Vengaboys, maar je sprak het uit als Bengaboys … weet je nog? Nou, zo zit het ook met Valencia. Overigens, het is niet andersom. Barcelona blijft Barcelona en veranderd niet in Varcelona!

En dan waar ik dan, in Valencia vandaag. Een kort bezoek, van elf uur vanmorgen tot zes uur vanavond waren we in Valencia. Eigenlijk veel te kort, want vorig jaar had ik al ontdekt dat je hier een lang weekend zonder problemen kan doorbrengen. Omdat zo’n lang bezoek me eigenlijk wel als muziek in de oren klinkt besloot ik vandaag een bezoek te brengen naar de grotten van Sant Josep, een uurtje buiten stad gelegen en dit gaf mij de mogelijkheid om wat meer van de omgeving buiten de stad te zien zodat ik de stad kan bewaren voor een langer bezoek.

Nou, na vanmorgen denk ik dat het gezelschap dat ik mee zal brengen naar Valencia de grotten misschien ook wel zou willen zien. M’n foto’s zullen niet het overtuigende bewijs leveren, foto’s maken in de grotten is resoluut verboden, maar m’n verhalen zullen een goede tweede zijn. Wat heb ik een schitterende morgen gehad! De grotten van Sant Joseph zijn ontzettend goed bewaard gebleven en je bezoekt deze doormiddel van een bootje en gedeelde per voet. Het gedeelte waarin iedereen in het bootje klom was wat wiebelig, maar daarna kon iedereen genieten van een adembenemende vaart door de grotten. Het water was glas helder, de verlichting liet je alles goed zien en de muziek was perfect gekozen. De gids sprak echter alleen maar Spaans en mocht ik optreden als vertaler, gelukkig gebruikte de lieve heer niet te moeilijke woorden en kon ik makkelijk aan alle andere 13 passagiers van ons bootje vertellen wat we zagen en waar we waren. Het uur in de boot en wandelend door de gangen vloog voorbij. Een prachtig geheel waar ik zo nog een keer van zou willen genieten, in vergelijking met de grotten in Vietnam zijn deze mooi in ere gelaten en is het geen disco van geluid en licht.

Op de terugreis naar Valencia even heerlijk een dutje gedaan, dat is wat een ritje in de bus met me doet. Ik word een beetje rossig en val dan uiteindelijk zo in slaap, en zo ook vandaag. Voor ik het wist stonden we in het centrum van Valencia en kon het wandeltocht gedeelte van onze tour beginnen. Onze gids, Vito, bracht ons langs het beursgebouw, de prachtige markthal die helaas net aan het sluiten was, een aantal prachtige kerken en de kathedraal waarvan word gezegd dat deze de ‘echte’ heilige graag bevat. Niemand zal het zeker weten behalve Jezus zelf. Wat zijn eigenlijk de kerken/kathedralen in Europa die beweren dat ze de heilige graal hebben? Ben eigenlijk wel benieuwd.

Het was een heerlijke wandeling door de stad die eindigde met een bus toer door het nieuwe gedeelte van de stad, ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’. Vertaald betekend dit ‘Stad van de kunsten en wetenschappen’. Hier zijn diverse musea en concertgebouwen te vinden. Een prachtig stukje moderne architectuur niet ver gelegen van het schip. Nou, ik ben er in ieder geval over uit! Ik wil terug naar Valencia, het is een stad waar veel te zien en te doen is en de sfeer bevalt me prima. Had graag uren door de markthal willen slenteren om te genieten van alle verse producten. Dus die gaat op de lijst, de enorme lijst van plaatsen waar ik graag nog een keertje terug wil komen … Welke plaatsen staan op die van jouw?

De favoriete adresjes om te … doen & zien
Coves de Sant Josep
Paraje San José, s/n
12600 La Vall d’Uixó, Castelló, Spanje

* Prachtige groten.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.