Loading

Barcelona, Thuiskomen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barcelona, Thuiskomen

Barcelona, het is net als thuiskomen. In de afgelopen jaren hebben de schepen waar Symen op heeft gewerkt meerdere keren aangelegd in deze haven. Het is altijd één van de hoogtepunten van een cruise, een heerlijke haven waar altijd wat te doen is en elke keer wat nieuws te ontdekken valt.

Vandaag geen tourtje, maar een heerlijke middag en avond samen met Symen de wal op. Om twee uur vanmiddag verlieten we de Maasdam en rond een uurtje of negen zette we weer voet op ’t schip. Het was een heerlijk dag samen, dan maakt het eigenlijk niet uit in welke haven we zijn maar dat het vandaag Barcelona-dag is maakt het eigenlijk wel beter! We hebben de markt, gelegen aan de Ramblas, bezocht en genoten van alle groente, fruit, vis, vlees en andere heerlijkheden die in de vitrines lagen. We konden het niet laten om een Spaanse worst, of twee, mee te nemen voor in de hut. Via een bakkie koffie en thee in één van de kleine straatjes die Barcelona rijk is richting de tapasbar waar Symen en ik vorig jaar ook hebben gezeten. We bestelde twee biertjes en genoten ruim twee uur van de lekkere hapjes die het buffet ons bood. We maakte kennis met Ewout en Antoinette uit Egmond die voor een paar dagen in Barcelona en omgeving waren voor familie bezoek. Het was een gezellige ontmoeting en wie weet lopen we elkaar wel weer tegen het lijf in Nederland.

En zo genoten Symen en ik samen met Barcelona. Terug naar het schip genoten van alle winkels die we passeerde, het is zo fijn dat de winkels hier tot laat open zijn en dat ook later in de avond de straten hier gevuld zijn. Lekker samen slenteren, en nu zijn we weer terug op de Maasdam, waar een enorme stapel post op ons lag te wachten! Bedankt iedereen voor alle lieve poststukken die onze kant op kwamen. Zo voelen we ons ook thuis als we niet in Barcelona zijn.

De favoriete adresjes om te … eten
Restaurante Bilbao Berria
Placa Nova 3
08002 Barcelona, Spanje
* Onze vaste pintxos bar in Barcelona. Heerlijk zitten en smullen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.