Loading

Palma de Mallorca, Weer een vakantie adresje!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Palma de Mallorca, Weer een vakantie adresje!

Je hebt van die mensen die al 20 jaar naar dezelfde camping in Frankrijk gaan, hetzelfde appartement in Spanje huren of een kamer boeken in hetzelfde all-inclusief hotel in Turkije.

Vorig jaar was ik voor twee weken op de Maasdam tijdens dezelfde route als nu, van Tenerife naar Palermo, en andere routes heb ik ook al een paar keer gedaan omdat ik graag bij Symen wou zijn en dit enkel op herhalende cruises kon. Maar dan heb je ook die mensen die deze cruise op de Maasdam elk jaar doen sinds 2011, het eerste jaar dat de Maasdam deze cruise naar Europa deed. Cruise met HAL zijn niet erg goedkoop, zeker niet de cruises die ruim zes weken duren, en toch zijn er van die mensen die deze cruise al jaren doen en ook voor de aankomende jaren een reservering hebben. De meeste plaatsen zijn voor deze vaste cruisers volledig bekend terrein en hebben hun vaste adresjes. In Mallorca heb ik die nog niet, de vorige keer dat ik daar was waren de bezoekuren minimaal en besloot ik er een ‘semi zeedag’ van te maken. Vandaag werd het tijd om Palma de Mallorca echt te ontdekken.

De shuttle bus bracht mij, en de andere inzittende, naar de voet van de kathedraal. Een prachtig gebouw van binnen en van buiten, de luistertoer door de kathedraal was zeker de moeite waard en bracht me op de hoogte dat Gaudi een grote hand heeft gehad in de bouw/reconstructie van deze kerk. Ik kan uren in kerken, kathedralen, etc lopen. Dit heb ik van mijn ouders, die namen ons tijdens de kampeervakanties altijd mee naar deze imposante gebouwen. En de fascinatie voor deze gebouwen is blijven hangen, en gelukkig deel ik die met Symen.

Na het culturele deel van de ontdekkingsreis heb ik heerlijk door de straten van Palma de Mallorca geslenterd. Ik hou van verdwalen op nieuwe plekken, een drankje doen bij één van de cafés in één van de leuke straatjes van Palma. Had niet verwacht dat ik dit zo’n leuke plek zou vinden, Symen en ik hadden niet het plan om vanavond samen uit eten te gaan op de wal maar na vandaag besloot ik dat we toch moesten gaan. Dus tegen het middaguur heb ik Symen opgehaald om daarna weer samen de wal op te gaan. Heerlijk samen door de straten van Palma lopen, een drankje doen op een gezellige terras en daarna lekker eten in één van de restaurantjes die Palma rijk is. Graag zou ik hier terugkeren om binnen te kunnen stappen in één van die leuke restaurantjes die pas na 9 uur open gaan. Ook heb ik een kaartje meegenomen van een opticien met prachtige brillen en geweldige prijzen, inclusief glazen. En dus gaat Mallorca en Palma op de lijst van plekken waar we nog wel een keertje naar toe willen voor langer, misschien alleen maar zeker weten samen!

De favoriete adresjes om te … zien
Catedral Mallorca
Plaza Almoina, s/n
07001 Palma de Mallorca, Islas Baleares, Spanje

* Eén woord: Prachtig!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.