Loading

Messina, De charme van Italië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Messina, De charme van Italië

Had ik al gezegd dat ik eigenlijk niet weet wat ik van Italië moet vinden?! Napels is een mooie uitvalsbasis voor o.a. Pompeï en Messina een mooi uitvalbasis voor de pittoreske plekjes in Sicilië, maar verder kan ik de charme niet ontdekken en dat heb ik met meer plekken dat het niet de Italië nabootst die je ziet in de films en in de reisgidsen. Sorrento is het tegenovergestelde van Napels, hier zie ik het Italië van de films en de reisgidsen en zo mocht ik vandaag naar Castlemola en Taormina, nog twee van die pittoreske plaatjes in Italië en ook in Sicilië. Het eiland van de maffia en ook van ‘the godfather’.

Het is fijn om Italië van een kant te leren kennen die me aanspreekt, het zachte van Italië. Niet het Italië van ronkende scooters, auto’s, luidruchtige Italianen, toeterende automobilisten, etc. Nee, dit is het Italië van de lange lunches, prachtige uitzichten, lege straten en oude mensjes die hun ding doen. Nu blijkt het in Castlemola en Taormina niet altijd zo lekker rustig te zijn, in de zomermaanden loop je hier over de hoofden van toeristen en heb je last van allerlei soorten luidruchtige mensen. Gelukkig waren we hier in vandaag en kon ik samen met mijn groep genieten van alle ruimte, de prachtige uitzichten en de oude mensjes die hier rondlopen. De historie van deze plekken zijn ongelofelijk en de manier waarop mensen hier leven spreekt me erg aan, minimaal ontbijt, heerlijk grote lunch met daarna een middagdutje en s ‘avonds een lichte maaltijd. Ik heb geen idee wat de mensen hier doen, aangezien het lijkt dat de mannen de hele dag op het terras of aan de bar zitten espresso te drinken en de vrouwen aan de was. Toch is dit de romantische kant van Italië die me aanspreekt en de historie die je overal ziet, op elke hoek van de straat staat wel een oud gebouw of een prachtige kerk. In Castlemola bezochten we de kerk en konden we in een ‘oude’ bar de espresso en amandelwijn proeven, om tien uur in de ochtend.

In Taormina bezochten we de oude stad, het kasteel van Bianca, één van de beste bakkers van de stad, het oude theater, allerlei leuke winkels die het stadje rijk is en genoten we van een heerlijke drie-gangen lunch. Dit zijn de dagen waar ik ontzettend van kan genieten, samen met een groep passagiers op pad die ontzettend genieten van een plek die ook echt het genieten waard is. En zo begint Italië toch langzamerhand m’n hart te overwinnen, want ik kan erg genieten van dit alles. Al kan ik in Spanje ook genieten van de prachtige uitzichten, het heerlijke eten, de historie en ook de leuke kleine straatjes … Vooralsnog begin ik Italië steeds meer te waarderen.

De favoriete adresjes om te … zien
Taormina
* Italië zoals in de reisgidsen!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.