Loading

Palermo, De grote teleurstelling

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Palermo, De grote teleurstelling

Begin deze maand vroeg m’n moeder of ik nog dingen nodig had, zoals wol. Toen der tijd was dat niet nodig, maar in de loop van de maand ging de wol voorraad erg snel en vroeg ik het thuisfront toch wat deze kant op de sturen. Alles was uitgeplant, agent in Palermo ingelicht en m’n moeder stuurde een pakketje richting Palermo. Gisteren heeft Symen de agent gemaild, helaas was het pakket er gisteren nog niet. Volgens de Track & Trace code was het al eerder aangeboden bij de agent, alleen heeft deze geen ‘leveren was niet mogelijk’ briefje ontvangen. En zo gingen we vandaag in, met de hoop dat de Italiaanse post vandaag zijn ‘domani’ (morgen) attitude thuis zou laten en voor ‘vandaag’ zou gaan!

Met dat in m’n achterhoofd ging ik vandaag op toer, naar Cefalu. Weer een prachtig pittoresk dorpje, in Sicilië. Een uurtje in de bus bracht ons naar de parkeerplaats van Cefalu, de bus is namelijk veel te groot om door de straten van dit kustplaatje te rijden. Een korte wandeling bracht ons naar het centrum van het stadje waar we de kathedraal en de centrale wasplaats bezochten, vanaf daar hadden we de vrije tijd om Cefalu te ontdekken en heerlijk op het strand te lopen. Of een koppie koffie te drinken op een zonnig terras en er uiteindelijk niet voor hoeven te betalen omdat je met een groep bent en de gids eerder tegen de man op het terras vertelde dat je bij haar hoort. Altijd een leuke verrassing.

En zo ging de tour naar Cefalu voorbij. De rit naar het schip was rustig, maar eenmaal terug bij het schip kwam de paniek wel. Het pakketje was nog steeds niet aangekomen bij de agent, ze was heel druk met de Italiaanse Post in gesprek waar het kon zijn en waarom ze geen briefje hadden achtergelaten dat ze eerder waren geweest. En zo gingen de uren voorbij. De Maasdam vertrok ruim een uur te laat, omdat een tourbus wat vertraging op had gelopen, en toch mocht dit niet baten voor het pakketje. De bezorgen kwam later aan bij de agent, die niet blij was met de late bezorging en ontzettend kwaad was over het feit dat ze geen briefje hadden ontvangen dat een eerdere levering niet was gelukt. Inmiddels heeft het pakket debacle een staartje gekregen, voor de Italiaanse Post. De agent is zo kwaad geworden dat de Italiaanse Post nu een DHL koerier stuurt naar de Azoren. We moesten een lijst inleveren met aankomende havens, van die in Europa tot die in Amerika en in het Carbisch gebied, en DHL beloofde te kunnen leveren in de Azoren. En zo hoop ik dat m’n wol binnenkort toch nog op de MS Maasdam aankomt, de agent in Ponta Delgado is al op de hoogte gesteld en die heeft contact met de agent in Palermo over de levering van het pakket. Ik ben meestal niet zo van de temperament volle Italianen, maar in dit geval mag ik in m’n handje knijpen!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.