Loading

Cagliari, Vaarwel Italië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cagliari, Vaarwel Italië

Alweer de laatste dag in Italië, de tijd vliegt. Over een paar dagen zijn we weer in Spanje, vanaf daar gaan we richting Gibraltar, Spanje en Marokko om dan via de Azoren naar Half Moon Cay te vertrekken en op 12 december in Ft. Lauderdale aan te leggen. Over minder dan een maand zitten Symen en ik weer op de nieuwe bank en kunnen we genieten van het koude weer in Nederland. Om eerlijk te zijn kijk ik er stiekem wel naar uit, want ik mis thuis best wel … desalniettemin geniet ik ook van dit avontuur en alles wat het te bieden heeft.

Vandaag bood een prachtig uitzicht over de stad vanaf de ‘duivenberg’, een bezoekje aan de flamingo’s in de vallei en een wandeltocht door de oude stad van Cagliari. Het was een mooie wandeling door het archeologisch museum, langs de prachtige kathedraal van Santa Maria en door de kleine straatjes van deze stad. De wandeling eindigde met wat vrije tijd, die ik besteedde aan wat gelato. Cagliari heeft geen enorme opgravingen zoals de Italiaanse steden die we tot zover hebben bezocht, toch is het een leuke stad om een paar uur in rond te dwalen, zo gezegd zo gedaan.

En nu zijn we onderweg naar Spanje, morgen een zeedagje. Iedereen aan boord is daar wel aan toe, de havendagen eisen wel hun tol van de oudere passagiers aan boord. Zoveel te doen en te zien dat ze zichzelf niet te tijd gunnen om een ‘zeedag’ te nemen tijdens een havendag. En zodoende is het morgen de dag om uit te rusten, even lekker niets doen en genieten van het feit dat de Maasdam nergens aanlegt.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.