Loading

Ponta Delgado, Sinterklaas kwam vroeg dit jaar …

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ponta Delgado, Sinterklaas kwam vroeg dit jaar …

Ruim vijf jaar geleden boekte Symen en ik een last-minute naar de Azoren, het eiland Sao Miguel en de stad Ponta Delgada om precies te zijn. Het was een onvergetelijke vakantie, we huurde voor een aantal dagen een auto, waarmee we over het eiland racete en de andere dagen doken we, gingen we op walvis tour en genoten we van het zwembad in ons hotel.

4 december 2014 is de dag waarop de MS Maasdam voor het eerst aanlegt op Sao Miguel. Er kwam een ceremonie bij kijken, tijdens deze ceremonie werd stil gestaan bij dit heugelijke feit, terwijl de passagiers en de meeste crew genoten van de laatste dag aan wal voor we de oversteek naar de Bahama’s maken. Een dag van het ophalen van alle emails, het beantwoorden van smsjes en voor mij het bijwerken van m’n Facebook en blog. Alle foto’s zijn upgedate en alle verhalen die ik elke dag met plezier schrijf staan online om gelezen te worden Het stadje van Ponta Delgada is overigens nog steeds hetzelfde als vijf jaar geleden. Dezelfde panden in het winkelcentrum staan nog leeg, de supermarkt is nog steeds hetzelfde ingedeeld en het autoverhuurbedrijf zit nog steeds op dezelfde hoek. Herkenning is altijd een fijn iets. Het was een fijne dag en deed me denken aan de mooie vakantie die Symen en ik hier hebben gehad.

Sinterklaas kwam trouwens vroeg dit jaar! Het verwachte pakketje in Palermo lag hier al een paar dagen op ons te wachten. De agent kwam het pakket vanmorgen overhandigen aan Symen. Met plezier pakte we samen het pakketje uit, vol met wol, Sinterklaas heerlijkheden, Nederlandse magazines en lieve kadootjes van thuis. Een grote verrassing, wat hebben we genoten! In Palermo was ik zo teleurgesteld en nu ben ik zo blij dat het hier is. We gaan genieten van alles dat in het pakketje zat. Morgen is er een Sinterklaas feestje, misschien dat we wel wat speculaas mee hiernaartoe nemen!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.