Loading

Sint Maarten, Weer even kind zijn!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sint Maarten, Weer even kind zijn!

Hoe kan je een meid van 29 jaar zich weer even 4 laten voelen? Zet haar in een grote ruimte met honderden vlinders en ze is weer even terug in haar kinderjaren. Zo gek dat zo iets kleins je weer even jong kan laten voelen. Even zag ik mezelf weer met m’n lange blonde haren en overall achter de vlinders aan gaan in de tuin van m’n ouders. Dit alles gebeurde met een schepnetje, dat ook gebruikt werd om kikkervisjes of andere waterbeestjes te vangen. Bij ons in huis waren schepnetjes een multifunctioneel!

En daar liep ik dan, in de vlindertuin van Sint Maarten. Dit keer niet met een schepnetje maar met mijn camera. Het doel was hetzelfde, vlinders vangen! En het was heerlijk. Was op tour met 14 mensen en iedereen genoot van de vlinders en van de uitleg die we kregen over de vlinders in deze vlindertuin. Je zag de twinkeling duidelijk in iedereen zijn ogen en het genot droop er vanaf. Heerlijk om mensen zo te zien genieten. Ook herkende ik de hoge schikbaarheidsfactor die ontstond bij kindertjes wanneer er een vlinder net te dichtbij kwam.

Het resultaat van m’n vlinderavontuur zie je hieronder. Nadeel, ze blijven vaak net niet lang genoeg stil zitten!

De middag was weer heerlijke relaxed, zoals ze dat hier in de Cariben doen. Niet te hard rennen, daar krijg je het zo warm van en daar ga je zo van zweten. Op een terras, in het Franse Marigot, heerlijke garnalen gegeten en mensen gekeken. Precies zo’n middag waar je van droomt wanneer je thuis op de bank zit en de regen op het raam hoort tikken.

Hier leven mensen s’avonds, en dat doen wij dan ook. Weer heerlijk met een groepje biertje drinken en ergens wat eten. Helaas bleek dat de lokale bevolking toch lieve overdag leeft want alles was nagenoeg uitgestorven na 6 uur. Schepen waren vertrokken en mensen trokken naar hun huis. Gelukkig vonden we een restaurant dat open was en dat heerlijk eten serveerde. En daar zaten we, heerlijk in onze korte broek s’avonds laat. Wat wil een mens nog meer?

De favoriete adresjes om te … doen & zien
The Butterfly Farm
Qtr. D’Orleans
97150 St. Martin, Franch West Indies

* Voel je even kind tussen de vlinders!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.