Loading

Saint Barth, Franse Riviera.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Saint Barth, Franse Riviera.

Frankrijk, jaren ben ik er samen met mijn ouders broer en zus op vakantie geweest. Met familie aan de Franse Riviera, zijn we ook daar menig keer geweest. Het is apart om te zien hoe plekken, welke duizenden kilometers bij elkaar vandaan liggen en, die dezelfde vlag delen zo op elkaar lijken.

Vandaag waren we in Saint Barth. Je kon het heel goed vergelijken met steden als Cannes, St Tropez en misschien ook wel Monaco. Louis Vuitton, Cartier, Canel en nog vele andere zitten hier op een rijtje. De winkelstraat doorlopen zonder je zonnebril op, is bijna onmogelijk. Overal komt de bling je tegemoet en de mensen in de straten van Gustavia zouden niet misstaan op de Franse Riviera. Je kent ze wel, overhemdje met de bovenste knoopjes open, gekleurde korte broek, bootsschoenen aan, goed gekapt en geschoren en een horloge om de pols waar de heer in kwestie zowat scheef van is gaan lopen.

En zo brengt dit eiland me terug naar de vele vakanties die ik doorbracht in Frankrijk. Helaas was m’n vader deze keer niet mee en moest ik zelf de Franse gesprekken voeren, gelukkig kreeg ik wat ik graag wou hebben en voelde niemand zich beledigd door m’n gebrekkige Frans. Zelfs Symen deed z’n best om in z’n beste Frans lunch te bestellen. Heerlijk even samen de wal op, alleen is ook maar zo alleen.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.