Loading

Barbados, CouchSurf meeting!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Barbados, CouchSurf meeting!

Zoals vele van jullie weten ben ik een Couch Surfer. Desalniettemin surfen meer mensen op mijn bank, of luchtbed, dan ik op die van hen. Mensen vinden het bij CS fijn om vooraf te weten wanneer je komt, wanneer Symen en ik zelf reizen dan houden we helemaal niet van een planning. Misschien eentje uit te losse pols, maar daar houd het ook wel bij op. Wanneer we precies de tijden en dagen uit ons hoofd weten is wanneer we de mooie plekjes per boot aandoen, zoals vandaag.

Eerder heb ik via CouchSurfing diverse mensen een berichtje gestuurd, wat moet ik nu echt op jouw eiland hebben gezien als ik hier enkel een uurtje of 8 bent?! Ik kreeg hele uiteenlopende antwoorden terug, of van sommige helemaal niet. Van Katherine kreeg ik een ontzettende leuke reactie, een jongedame uit Barbados. Hier geboren en getogen en aangezien ze aankomende nacht pas zelf op reis gaat kon ze vandaag nog wel even met mij afspreken.

Met een taxi richting het centrum van Bridgetown vertrokken. Was nog geen drie tellen uit de taxi en vor ik het wist werd ik alweer een taxi ingetrokken. Dit keer om weer richting schip te gaan. Ja daaagggg! Ze weten wel hoe ze hier mensen van het kastje naar de muur moeten sturen en daar ook flink op kunnen verdienen. Gelukkig kwam het na een tijdje door dat ik toch echt in Bridgetown wou blijven, en niet alleen voor het taxi ritje hier naartoe was gekomen.

Wat heb ik een ontzettende leuke middag gehad. Kimberley is een spontane meid, die werkt bij de bank, en gek is op reizen. We spraken af bij Shepard Cave, een warenhuis met een apart uiterlijk. De begane grond leek als een kopie op de Bijenkorf, de eerste verdieping leek meer op de V&D in de uitverkoop en het restaurant leek in de verste verte niet op de ‘La Place’. Wankelende tafeltjes, krakende stoelen, een kleine buffet lijn met warmhoudbakken uit het stenen tijdperk. De kwaliteit van het eten leek trouwens helemaal niet op het interieur. Heerlijk van smaak en ook lokaal, okra, cassave, gezouten vis en andere lokale lekkernijen. Het koste ons wel heel erg lang om onze lunch op te eten, we hadden elkaar zoveel te vertellen! Jammer dat het enkel maar een uurtje duurde en Kimberley weer aan het werk moest.

Heb een tijdje rondgelopen in Bridgetown, me een paar keer bedacht of ik in Groot Brittannië of Barbados was en genoten van de warmte. Het is heerlijk zo in het Caribisch gebied. Dit zijn de plekken om te genieten van het mooi weer, lekker aan het strand te liggen, genieten van het zee water en vooral lekker uit te rusten. Soms vind ik het lastig om te achterhalen waar de plaatjes uit de reisgidsen zijn genomen. De parelwitte stranden, palmbomen en tropische strandhuisjes heb ik niet gezien in Bridgetown. Misschien dat ik die de volgende keer op moet gaan zoeken!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.