Loading

Grenada, Zon en een goed boek!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Grenada, Zon en een goed boek!

Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld en kent geen vrolijke geschiedenis. In 1498 werd Grenada ontdekt door Christoffer Columbus tijdens zijn zoektochten naar de Nieuwe Wereld, en begon de geschiedschrijving van Grenada. De Spanjaarden stichtten overigens geen permanente nederzetting op het eiland en ging en weer verder. De Engelsen probeerde daarna om Grenada te bezitten, zij faalden, omdat de lokale bevolking dit verhinderde. De Fransen deden slaagde er in om in 1630 hier een kolonie te vestigen. Helaas liep het niet goed af voor de lokale bevolking, bijna geen enkele oorspronkelijke bewoner van Genade overleefde de invasie van de Fransen.

En dit waren pas de eerste 132 jaar van Grenada. In 1763 kreeg het Verenigd Koninkrijk Grenada in handen, tot aan de onafhankelijkheid in 1974. Daarna werd het vijf jaar geregeerd door een dictatoriale regering. Diverse staatsgrepen later is de Britse koningin nog steeds het staatshoofd als de Koningin van Grenada. Om het allemaal nog wat slechter af te sluiten voor Grenada, in 2004 werd Grenada getroffen door orkaan Ivan Negentig procent van de bebouwing op het eiland raakte beschadigd of werd verwoest. Het is wat.

Gelukkig was er weinig te merken van deze ellende bij het bezoeken van dit eiland. In de stad was het erg druk, overal stonden marktkooplui om hun oogst te verkopen en probeerde zo hier en daar iemand een praatje aan te knopen met een toerist in de hoop dat zij werden ingehuurd als gids voor dag. Ik koos ervoor om zelf op pad te gaan en heb ik een heerlijke wandeling gemaakt over het eiland. De bezienswaardigheden vallen tegen, als is het uitzicht van bovenaan de berg erg mooi en was het puur genieten in de zon.

Merk dat de eilanden die we deze reis aandoen niet helemaal mijn ding zijn. Maar ja wanneer de zon schijnt en je een goed boek bij je hebt, wie doet je dan wat?!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.