Loading

Tenerife, Weer thuis!

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Tenerife, Weer thuis!

Je zal het altijd zien, de eerste dag van je vakantie sta je al rond zeven uur naast bed! Eline en ik hadden beide eigenlijk geen slaap meer, de vlinders hadden ons lijf al over genomen en tijdens het opkomen van de zon gingen ze op avontuur. En dan duurt het nog vijf uur voordat de Maasdam eindelijk in de haven aankomen! Gelukkig gaat de tijd wat langer door te douche, aankleden, ontbijten en door de stad slenteren. Santa Cruz is een echte stad zoals wij deze kennen in Nederland, een groot centrum met winkels en genoeg gelegenheden om even wat te drinken of een uitgebreide maaltijd te nuttigen.

Wij schoven aan bij La Salida. Voor nog geen drie euro per persoon hadden we een heerlijke ontbijtje met een glas of kop drinken naar keuze. We konden natuurlijk geen hap door ons keel krijgen, toch geprobeerd wat aan twee flauwvallende meiden hebben ze natuurlijk niets aan boord! De laatste uren kropen voorbij, door de stad gelopen en de lokale markt bezocht voor we het hotel weer opzochten om de make-up bij te werken en de laatste spullen in de koffer te proppen. Waarom is het altijd zo dat wanneer alles past en je daarna iets uit de koffer hebt gehaald je het daarna niet meer goed in de koffer krijgt?

Na al het lange wachten werd het toch tijd om het hotel te verlaten en ons padje richting schip te verlengen. Kwamen we aan bij de terminal, geen Maasdam te zien. Na een tijdje speuren bleek ze helemaal aan het einde van de pier te liggen, of het nog verder kon! Aankomen bij de Maasdam voelt eigenlijk als thuiskomen, aan het einde van de pier stond Symen daar te wachten samen met veel meer andere bekende gezichten. Herkenning is altijd fijn!

De eerste dag aan boord is voorbij gevlogen, eerst even de administratieve dingen geregeld en daarna heerlijk met Symen geluncht. Neef Pjotr is een aantal weken geleden aan boord gekomen en zal vandaag het schip verlaten voor nog een kleine week vakantie in Tenerife met Rick. Best vreemd om naast het zwembad met hem te zitten aan een drankje. We hebben heerlijk gekletst over van alles en nog wat, tot het tijd werd om afscheid van hem te nemen en hem uit te zwaaien. Afscheid nemen is nooit makkelijk, hij heeft het zo’n naar zijn zin gehad. Gelukkig was het afscheid van ons van korte duur. Vanavond heerlijk gegeten met Symen, Pjotr en Rick. Toen werd het toch wel tijd voor afscheid … en nu zijn we weer terug aan boord. De reis kan beginnen, het avontuur is gestart. Het is best gek om hier weer te zijn, eigenlijk is het nog helemaal niet lang geleden.

De favoriete adresjes om te … eten
La Salita
C/ Bethancourt Afonso 10
Santa Cruz de Tenerife, Spanje

* Heerlijk adresje voor een Spaans ontbijt!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.