Loading

Gran Canaria, Somos Canarios

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Gran Canaria, Somos Canarios

‘De noordelijke helft van het eiland is groen en vaak bewolkt, de zuidelijke helft dor en kaal, maar wel ‘zonzeker’.’ De woorden van de ANWBextra spreken duidelijke taal en vandaag heb ik met eigen ogen mogen ontdekken hoe divers het eiland Gran Canaria is. Al twee keer eerder zette ik voet aan wal, maar besloot ik de ontdekkingstocht tot Las Palmas te beperken. Vandaag ging ik met een groep passagiers op ontdekkingsreis.

We begonnen met een bezoek aan de ‘Iglesia de San Juan Bautista’ van Arucas. Er word vaak gesproken over ‘Caribische tijd’, ook hier in Spanje leven ze op een eigen tijd. Op het moment dat wij voor de kerk stonden was deze nog gesloten, de verzorger van de kerk lag hoogstwaarschijnlijk nog in bed. Onze gids melde dat er dagen zijn dat de kerk niet eens open gaat, omdat de verzorger geen tijd of zin heeft. De buitenkant zag er mooi uit, had alleen graag ook de binnenkant bezocht. Helaas is er tijdens dit soort scheepstours niet te veel tijd om alles te bekijken en te bezoeken. Na een rondje om te kerk was het alweer tijd om richting de bus te gaan.

De volgende stop was Teror, niet te verwarren met Terror. Samen met de gids maakte we een wandeling door het stadje en brachten een bezoek aan het museum en de basiliek, welke hier wel open waren. Hier draait alles om ‘Onze-Lieve-Vrouw van de pijnboom’, zij staat ook op het altaar in de basiliek en is door alle bezoekers te bewonderen. Het dorp zelf is erg pittoreskst, kleine winkeltjes en cafés sieren het dorpsplein waarop diverse kleine straatjes uitkomen. Hier zou ik wel willen verdwalen, helaas was daar geen tijd voor want er stond ons een lunch in Tejeda op ons te wachten.

Het landschap hier is erg bijzonder, het is hier erg groen en de haarspeldbochten zijn om de bergen heen gebouwd. M’n moeder had het niets gevonden, de afgrond kwam vaak heel dichtbij. Gran Canaria lijkt me een prachtig eiland om op eigen gelegenheid te bezoeken, weet alleen niet of ik hier zelf auto zou willen rijden. De buschauffeur mopperde ook regelmatig op de toeristen in een huurauto, hij pikte deze er zo uit. Mag eerst wel de lokale rijstijl observeren voor ik hier zelf in de auto stap!

De lunch was heerlijk, we begonnen met tomaat, kaas en gezouten aardappelen. Deze werd opgevolgd door een ‘Canarische’ soep en als hoofdgerecht een vers gevangen visje. Om het helemaal af te maken werd er als toetje een klein gebakje geserveerd. Een heerlijke lunch zodat we er weer tegenaan konden. Een prachtige rit door het binnenland van Gran Canaria volgde, richting de duinen van Maspalomas. Waar de binnenlanden ontzettend veel groen kennen lijkt het hier wel een woestijn. Hier op het eiland vind je de meest diverse natuurelementen bij elkaar. Het uitzicht over de duinen is prachtig, maar niet alleen de natuur is bewonderingswaardig. Playa del Ingles is populair bij de LGBT gemeenschap, de meest markante mensen lopen door het natuurgebied richting het strand om weer terug naar de stad waar ze zich klaarmaken voor een avond voor feestjes. Mensen kijken gaat hier eigenlijk vanzelf.

En toen was de tour alweer voorbij … De scheepstours zijn echt een proefje van wat een plek kan bieden. Acht uur gaan zo voorbij en hoeveel kan je zien in een paar uur? Genoeg om te weten of je terug wilt komen of niet, maar niet genoeg om een plek echt goed te leren kennen. Daar is een nadere kennismaking echt voor nodig! En ik, ik wil zeker nog wel een keertje hier wat langer doorbrengen maar moet eerst nog wel even wat uurtjes maken achter het stuur!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.