Loading

Fuerteventura, Proeverijtje

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Fuerteventura, Proeverijtje

De tours die vanuit het schip uitgaan zijn erg toeristisch en hebben vaak een aardige snelheid waarop ze worden afgewerkt. Heel veel tijd om te ontdekken of te verkennen is er eigenlijk niet. Toch is het de ideale manier om een indruk te krijgen van een plek en te bepalen of je hier graag terug wilt komen voor een langere periode. Zo ook hier op de Canarische eilanden. Vandaag is de laatste van de drie, Fuerteventura, aan de beurt en ook vandaag mocht ik mee met een tour.

In tegenstelling tot Gran Canaria is het hier heel dor. Het lijkt veel meer op een woestijn, waar we gisteren eindigde met duinen begonnen we hier vandaag met de duinen van Corralejo. De duinen hier hebben veel weg van de duinen thuis, echter de begroeiing kent geen overeenkomsten. De trip werd voortgezet met een bezoek aan een Aloë Vera plantage, dit is een stop speciaal voor de ‘verkoop’. De plantage opzicht stelde niet veel voor, je ziet het vaker dat touroperators een bedrag krijgen voor elke ‘klant’ die ze binnen brengen en de gasten denken dat dit een bijzondere stop is om te bezoeken. Het is leerzaam om te weten hoe het proces is zijn werk gaat, maar op het moment dat een potje dagcrème voor € 52,50 word aangeboden dan heb ik het wel weer gehad. Tijd voor de volgende stop!

De wegen hier kennen minder bochten dan in Gran Canarie, de rit richting het Eco-museum was redelijk vlak zodat iedereen van de rit kon genieten. De eerste bewoners van Fuerteventura zijn de Majoreros, in het museum konden we zien hoe zij leefde. Je kan het vergelijken met het opluchtmuseum of Zuiderzee museum, alleen de acteurs in originele klederdracht miste. We bezochten het huis van de arbeiders, de rijken en de armen. De enige overeenkomst was hun lengte, in alle huizen moest er gebukt worden! Verder was er een duidelijk verschil te zien in de gemakken die deze gezinnen wel of niet hadden.

Van al dat ontdekken krijgt een mens natuurlijk trek, de lunch werd geserveerd bij Opa Alberto, Abuelo Alberto. Het eten op de Canarische eilanden is simpel en toch erg smaakvol. Tomaten, geitenkaas, gezouten aardappelen, vis met een heerlijke groene saus en als toetje een soort van gele vla met koffie likeur. Dit is altijd een mooi moment om nader kennis te maken met de gasten in de groep en hen beter te leren kennen. Ze waarderen het dat je een praatje maakt en vaak volgen er interessante gespreken over reizen, thuis, werk, etc. Dit is voor mij meestal wel het hoogtepunt van een tour, ik vind het altijd erg leuk om nader kennis met de gasten te maken.

De gesprekken werden voortzet terwijl wij de dorpjes Betancuria en Pajara bezochten. De eerste is de oude hoofdstad van Fuerteventura en kent een mooi historisch stadscentrum. De tweede een meer aan de sobere kant, de kerk heeft een aantal mooie elementen maar daar is het dan ook eigenlijk alles mee gezegd. We hadden best was langer in Betancuria kunnen rondhangen, er was daar genoeg te zien voor een aantal uren. Het kerkplein opzicht kent al een aantal hoogtepunten zoals de kerk, het museum, het plein en de mensen die daar rondhangen. Ook kan je leuk wandelen door de straatjes en is een park waarin je heerlijk kan verdwalen.

Het is altijd fijn wanneer je op tour mee mag, zo krijg je een indruk van de plaatsen die je bezoekt. Het is echt een proeverij welke je aangaat, je krijgt een beetje van alles en op een later moment is het aan jou om te besluiten of je graag het hele gerecht wilt bestellen of om er voor kiest om verder te zoeken!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.