Loading

Alicante, Op eigen houtje!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Alicante, Op eigen houtje!

Na een aantal dagen ontdekken met de gasten was het vandaag tijd om er zelf op uit te trekken! Samen met Eline de bus gepakt naar de stad en heerlijk gewandeld door de straten van Valencia. Er is doorgaans niet veel bekend over Valencia, deze stad staat vaak in de schaduw van steden zoals Madrid en Barcelona. Daarentegen is Valencia erg veelzijdig en de perfect stad voor een citytrip, een bezoek tijdens de kampeer vakantie of tijdens het volksfeest ‘Las Fallas’ in maart.

Eén van de hoogtepunten van de stad is Mercado Central, een drukbezochte markthal in schitterende Jugendstil-stijl. M’n vader zou hier ontzettend genieten, dit is één van zijn favoriete tijdperken als het om kunst gaat, al toen we jong waren en er was Jugendstil in de buurt bezochten we dit. Dit is inmiddels de derde keer dat ik de markt bezoek, je wordt overspoelt door geuren en kleuren. Producten als vis, vlees, groente, fruit, kaas, eieren, noten, olie, bier en wijn zijn er in overvloed te vinden bij diverse aanbieders. Het is een genot om in deze markthal rond te lopen en alles in je op te nemen.

We hebben genoten van het dwalen door de straatjes, hier rechts, dan hier maar weer links … Het is een heerlijkheid om gewoon te kunnen dwalen en te zien waar je uitkomt. Om je te laten meevoeren door de toeristen en de lokale bevolking die de straten vullen op elk moment van de dag. Wanneer deze twee groepen samenkomen weet je dat je op de perfecte plek bent beland, want als de lokalen er zitten moet het wel goed zijn! Wij schoven aan bij La Reina, een klein restaurant dichtbij de kathedraal.

Een heerlijk drie-gangen lunch werd genuttigd terwijl de mensen voorbij liepen. Eten en drinken is hier aanzienlijk goedkoper dan in Nederland, voor nog geen € 12,- genoten we van een uitgebreide lunch met een drankje. Heerlijke tapas werd opgevolgd door kabeljauw filet met groene en om het af te leren werden we verrast met drie kleine toetjes. Terwijl wij op het terras genoten vonden diverse gasten van een Maasdam een plekje op het terras of binnen en na het betalen van de rekening werd ons een stapel visitekaartjes toegestopt om uit te delen aan boord. Wil je lekker eten in Valencia, vraag bij La Reina naar Carlos!

De tours van het schip zijn veilig, daarom kiezen veel mensen voor die optie. Toch gaat er niets boven het verdwalen in een onbekende stad. Een gevoel dat niet valt te omschrijven. Helaas blijf het wel zo dat we op tijd weer ‘thuis’ moesten zijn en zo namen we niet te laat in de middag de bus weer terug naar het schip. De dagen vliegen voorbij wanneer je het naar je zin hebt, gisteren Almeria, vandaag hier en morgen Barcelona. Het is bijzonder om zoveel verschillende bestemmingen in enkel vier weken aan te mogen doen. Gelukkig heb ik Muis op Reis en de foto’s zodat ik niet vergeet wat ik allemaal heb gedaan op deze bestemmingen!

 

De favoriete adresjes om te … eten & drinken
La Reina
Plaza Santa Catalina 3
46001 Valencia, Spanje

* Goed restaurant op een heerlijk plekje.

De favoriete adresjes om te … winkelen
Mercado Central Valencia
Valencia, Spanje

* Markthal in een prachtig gebouw, jugendstil stijl, met lekkere koopwaar.

De favoriete adresjes om te … winkelen
Bierwinkel
Mercado Central
Valencia, Spanje

* Van lokale biertjes tot de bekende bieren uit België!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.