Loading

Malta, overvol Valletta

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Malta, overvol Valletta

Er is niets fijner dan gewoon met je rugzakje op te gaan ontdekken. Flesje water en een liga mee, de rest kan je onderweg wel kopen. Wanneer ruim 6.000 andere cruiseschippassagiers, we lagen vandaag met vier schepen in de haven, hetzelfde denken kan het in een stad als Valletta – Malta wel heel erg druk worden! Zeker wanneer ruim 4.000 van hen Italiaan zijn en je je bedenkt dat het stadscentrum van Valletta maar 7.000 inwoners telt.

De stad staat sinds 1980 op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en in de stad zijn vele gebouwen uit de tijd dat de Orde van Malta heerste over het land. Ondanks dat Valletta is een vooraf geplande stad is kan je hier heerlijk verdwalen door de diverse straatjes. Overal zijn winkels, terrasjes waar je heerlijk kan zitten en proberen marktkooplui op verschillende punten in de stad hun waar te verkopen. Een bezoek aan de stad, tijdens de zomer of, wanneer er meerdere cruiseschepen liggen kan ik niet aanraden. De winkeltjes staan bomvol, naast de terrassen zijn rijen opgesteld om plaats te maken en Italiaanse vakantieganger zijn luid en brutaal. Wanneer de eerste rond een uur of 1 hun weg naar de volgende haven maken, de Costa schepen doen vaak 7 havens in 7 dagen cruises, veranderd de sfeer in de stad.

Er is meer tijd, meer ruimte en de sfeer in de stad is veel gemoedelijker wanneer het aantal bezoekers daalt. Je kan rustig het fort bekijken, de verstopte kerken in de binnenstad binnenstappen en genieten van wat Valletta zo bijzonder maakt. Je stapt in een andere wereld, eentje waar je heerlijk in kan verdwalen. Toen de rust wederkeerde heb ik dat gedaan samen met Symen. We hebben de lift omhoog genomen naar de stad en genoten van rust die er zo aan het einde van de middag heerste. De winkels zijn hier tot laat open waardoor je niet direct door stille straten loopt. Wat ons wel opvalt is dat veel restaurants en cafés enkel een buitenterras hebben. Het leven speelt zich hier veelal op straat af, in de zomermaanden is dit goed te doen maar in november wanneer de zon onder is wil je toch wel lekker binnen zitten tijdens het diner.

We hebben heerlijk gegeten bij Str.Eat. Een bistro en whisky bar midden in het centrum van Valletta. De whisky kaart telt 18 pagina’s en ook de andere menukaarten van deze bistro zijn goed gevuld! Dit restaurant is zeker een aanrader, de service en kennis van het personeel is erg goed en het eten is om door een ringetje te halen. Wil je de gerechten graag paren met een drankje dan zit je hier helemaal op de goede plaats! En zo besloten we ons avontuur in Valletta, heerlijk in een hoekje van een restaurant nippend aan onze whisky.

De favoriete adresjes om te … eten & drinken van whisky
Str.Eat
Strait Street
Valletta, Malta
* Het adres voor lekker eten en whisky in Valetta!

1 Comment

  • Mam

    +Wat weer heerlijk je verhalen te lezen. Wat beleef je toch weer veel. En wat zie je een hoop. Geniet nog maar even het is zo 17 december. Liefs Mam

    12 december 2015 at 12:00
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.