Loading

Last minute op vakantie

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Last minute op vakantie

Wat is een last minute? Voor ons twee weken van te voren het internet afspeuren en boeken op het moment dat je iets leuks had gevonden. We hebben wel eens een spontane citytrip in Nederland ondernomen, maar echt op vakantie daar zat altijd wel wat tijd tussen.

We leven nu in de wetenschap dat je ook 2 dagen van te voren nog een ‘echte’ vakantie kan boeken. Een maand of vier terug hadden we aangegeven wel een week met de Koningsdam van Holland America Line mee te willen varen. Een weekje vanuit Amsterdam naar Noorwegen met het nieuwste schip uit de vloot. Aangezien de cruise al vrij vlot was uitverkocht gingen wij er niet meer vanuit dat het ging lukken, en stiekem hielden we toch de ‘cruise week’ redelijk vrij. Voor het geval dat want uit ervaring weten we dat er van alles spontaan kan veranderen. En ja hoor, daar was het telefoontje! Vrijdagavond, willen jullie nog steeds mee op zondag? Wij keken elkaar aan en zeiden ja graag.

En hier zitten we nu, in ons hutje op de Koningsdam. Een prachtige kamer met alles erop en eraan! Een bed waarin je kan verdwalen, een balkon waarop je uitgebreid kan dansen en een badkamer waarin je hele serenades onder de douche kan zingen. Het is wel vreemd om nu als ‘echte passagiers’ mee te varen, en ook wel weer bijzonder om het nu eens van een andere kant te mogen meemaken. Inchecken, de kamer bekijken, de cabinstewards ontmoeten, het schip ontdekken … Het wordt een week van ‘een kijkje nemen in het leven van een cruiseschip passagier’.

We kregen bij aankomst wel een mededeling van huishoudelijke aard, niets is zo veranderlijk als het weer. Daarom is de route een beetje aangepast en zullen we Alesund overslaan. Gelukkig hebben we de andere havens nog!

Datum                                       Haven             Aankomst      Vertrek
Zondag 7 augustus 2016        Amsterdam
Maandag 8 augustus 2016    Amsterdam                            14.00 u.
Dinsdag 9 augustus                Zeedag
Woensdag 10 augustus         Geiranger        12.00 u.         22.00 u.
Donderdag 11 augustus         Bergen             12.00 u.        20.00 u.
Vrijdag 12 augustus               Eidfjord           8.00 u.          18.00 u.
Zaterdag 13 augustus             Zeedag
Zondag 14 augustus               Amsterdam     7.00 u.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.