Loading

Bergen, Noorwegen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Bergen, Noorwegen

Het rustige tempo bevalt ons wel, we slapen elke ochtend uit en genieten van ontbijt in de hut. De telefoniste van de receptie neemt zelfs de telefoon al op met ‘Hello miss Muis, how are you today? Do you want to order any food?’. Symen is inmiddels gewend aan de status passagier en we maken daar dan ook hartelijk gebruik van. Het zal wel even afkicken zijn wanneer we volgende maand richting de Volendam vertrekken, maar dat is nog niet. Eerst genieten we nog een paar dagen van de Koningsdam en ons hutje.

Vanmorgen voeren we langs de eilandjes richting Bergen. Een prachtige uitzicht vanaf ons balkon ging aan ons voorbij. Ook was de zon vandaag volop aanwezig. De perfecte dag voor een stadswandeling. Maar eerst was het tijd voor belangrijkere zaken, de brugtour! Eerder deze week hadden we een aanvraag ingediend voor een rondleiding op de brug, de brug hier op de Koningsdam schijnt bijzondere specificaties te hebben welke nog niet te vinden zijn op andere schepen. Als een echte zeeman is Symen nieuwsgierig naar de nieuwe technieken die op de Koningsdam worden gebruikt!

Tegenwoordig wil men een standaard in de setup van alle apparatuur en instrumenten op de brug, de brug op de Koningsdam is die nieuwe standaard, welke vanaf nu op alle nieuw te bouwen schepen van de Carnival Corporation geïnstalleerd gaat worden. Carnival Corporation is de overkoepelende organisatie waar Holland America Line onder valt. Buiten HAL behoren onder andere ook Carnival, Princess, Costa, Aida en P&O bij deze groep. Terug naar de brug, het gaat bij de nieuwe standaard voornamelijk om de cockpit setup van waaruit het brug team z’n werk doet. Het ziet er allemaal nogal futuristisch uit, het lijkt bijna alsof men in een auto zit. De bestuurder, navigator, zit linksvoor en de bijrijder, Co-Navigator, die de bestuurder ondersteund met de kaart aan de rechterkant. Op de verhoogde achterbank zit de kapitein die iedereen kan overzien en daardoor een observerende rol heeft, naast hem zit de administrator die het logboek bijhoudt. Het is bijzonder om deze nieuwe setup te zien. Een tijdje met de jongens op de brug geklets voor het tijd was om ons padje te verlengen.

IMG_8964

Na de brug tour was het tijd om Bergen te gaan ontdekken. We zijn hier allebei al eerder geweest, maar het blijft een leuke stad om in rond te dwalen. Van de oude stad Bryggen welke op de Unesco lijst staat, tot de vismarkt, de Johanneskerk en natuurlijk de gezellige cafeetjes en restaurants. Het zonnetje scheen volop vandaag, de perfect dag om een paar lekkere Noorse biertjes te proeven bij Una. Hier hebben ze 20 bieren op de tap, waaronder enkele Noorse IPA’s die wij ons lekker hebben doen smaken. Symen kon nu ook lekker van een biertje genieten in de middag, aangezien hij niet meer hoefde te werken! Tijdens het drinken van onze biertjes kwamen we in gesprek met een stel uit Australië welke ons weer volop reisadvies gaf voor onze opkomende campertrip in Down Under. We vertrokken met een hele lijst vol tips weer richting het schip en zijn uitgenodigd om hen te bezoeken wanneer we in Australië zijn!

IMG_8972

S’avonds hebben we onze relaxte tempo weer opgepakt. Heerlijk uiteten in het restaurant en daarna hebben we nog een afzakkertje gedaan in de B.B. King Lounge. Morgen de laatste haven, de tijd vliegt! Het bevalt ons wel het cruisen als passagier, al weet ik niet of we op korte termijn weer gaan cruisen, want die roadtrip door Australië trekt ons toch wel meer! Heb je meer tijd om plekken te ontdekken en hoef je niet op een specifieke tijd weer te vertrekken!

De favoriete adresjes om … lekkere biertjes te drinken
Una Bryggen
Bryggen 7
Bergen, Noorwegen

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.