Loading

Eidfjord

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Eidfjord

Eidfjord is een kleine plaats aan het einde van het schitterende Hardangerfjord, de laatste haven van deze cruise naar Noorwegen. Deze plaatsen kunnen vaak de drukte van een schip niet aan, dat was ook hier wel te merken, er stond een enorme rij zowel binnen en buiten het kleine VVV gebouw. Er zijn passagiers die besluiten tours te boeken via ‘Journeys Ashore’, de excursie organisatie aan boord van de Holland Amerika Lijn schepen. Andere passagiers kiezen ervoor om zelfstandig op pad te gaan in de havens of boeken ter plekken een tour bij het VVV. Wij hoorde vandaag bij de laatste groep, we hadden gelezen over de Vøringsfosse. Niet de hoogste, maar wel één van de meest bekende en indrukwekkende Noorse watervallen. Via het VVV een bustripje geboekt, wegens de drukte was er niet eerder dan om twee uur een plekje voor ons in het busje.

Vandaag genoten we niet alleen van Eidfjord met zijn prachtige natuur, maar ook van echt Noors weer. Gewapend met onze regenponcho en paraplu een rondje door het dorpje gelopen. Campings, cafés, supermarkten, hotels en souvenirshops zijn hier goed vertegenwoordigd. Overal waar we keken stonden campers geparkeerd met kentekens vanuit heel Europa. Wanneer je hier loopt, in de regen of zonneschijn, snap je wel waarom Noorwegen zo populair is onder toeristen. Wil je mooi weer garantie dan is dit wellicht niet de meest ideale locatie, maar voor diegene die opzoek zijn naar prachtige natuur, mooie wandelroutes en campings met eindeloos uitzicht zit hier goed!

IMG_9004

De door ons geboekte excursie naar de Vøringsfosse was echt de moeite waard, je kreeg echt waar voor je geld! Al hadden we graag wat meer tijd bij de waterval willen hebben. Want voordat je al het prachtige natuur schoon en natuur geweld in je hebt opgenomen en daarna de camera erbij wilt pakken moet je alweer terug naar het busje! En dan kregen we ook nog koffie en thee bij de tour, rustig de koffie opdrinken zat er niet in dus kozen we voor een beker to-go. Met zoveel te zien en te doen gaat een half uur zeer snel voorbij en voordat we het wisten zaten we weer terug in het busje naar Eidfjord. Wel met een glimlach van oor tot oor en aan het nagenieten van de gemaakte foto’s.

IMG_9050

Terug aan boord hebben we heerlijk met het regenachtige weer in warme de hot-tubs gezeten en genoten van het prachtige uitzicht. Daarna ons nog even tegoed gedaan aan de sauna ‘with a view’, welke echt prachtig is aanbood van de Koningsdam. En met de Noorse fjorden buiten je sauna was dit de perfecte combinatie om eens goed te ontspannen en tot rust te komen.

Na vertrek uit Eidfjord heeft het schip nog even een uitstapje gemaakt naar de Furebergfossen. Het scenic cruisen viel precies tijdens ons diner, dus hadden we het serverend personeel geïnformeerd dat we tussen het voorgerecht en hoofdgerecht even een half uurtje afwezig zouden zijn om de Furebergfossen te bekijken, maar dat we onze tafel wel wouden aanhouden. Wat ze een eerste instantie niet helemaal begrepen maar uiteindelijk helemaal goed kwam. De Furebergfossen is niet een hoge waterval, maar de breedte maakt dit meer dan goed. Daardoor is deze waterval erg indrukwekkend en met de autoweg die over de waterval gaat geeft dit je toch wel vergelijkingsmateriaal om te realiseren dat dit echt wel een immens grote waterval is.

En zo sloten we deze laatste havendag af van de cruise. Morgen is het tijd om de koffer weer in te pakken en gaan we richting huis, met een heleboel mooie foto’s en herinneringen!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.