Loading

Tacoma, jetlag

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Tacoma, jetlag

Buiten is het nog donker, zo nu en dan raast er een auto voorbij en niet ver hier vandaan klinken de klanken van een cello, of een ander snaar instrument. De wereld hier is nog in diepe slaap, thuis draait alles op volle toeren en in Australië maken ze zich op om naar bed te gaan. Ik daarentegen bevind me een beetje tussen alles in, jetlag is de boosdoener. Heb ze erger gehad, maar m’n vriend is het zeker niet. Ze zeggen dat je lijf elke dag een uurtje extra went, dat blijkt ook wel aangezien ik gisteren om vier uur wakker werd en vandaag de klok al op vijf uur stond!

Symen en ik zijn veilig aangekomen in Seattle. Samen vliegen zat er dit keer niet in, Symen vloog met Delta rechtstreeks geregeld door zijn werk en ik moest opzoek naar een maatschappij die voor een schappelijke prijs enkele reizen verkoopt naar de US. Maatschappijen zoals Delta, KLM, United, Lufthansa, etc maken de prijzen van een enkele reis zo ontzettend hoog dat je veel eerder een retour boekt en ze zeker weten dat je weer naar huis afreist. Ik weet zeker dat ik weer naar huis afreis, maar voorlopig nog niet en ook niet vanuit de US. Dat werd dus shoppen naar de mogelijkheden. In mijn geval kwam IcelandAir als winnaar uit de bus, met goede prijzen voor een enkele reis, een korte overstap in Reykjavik en in totaal maar 2,5 uur extra reistijd in vergelijking met Symen zijn enkele reis.

En zo brachten m’n zus en een vriendin ons maandag ochtend naar Schiphol. Afscheid nemen is nooit mijn hobby geweest, gelukkig konden we met een kop thee en een chocolade muffin goed naar dit moment toewerken. Symen was al wat eerder vertrokken toen wij afscheid van elkaar namen en gelukkig bestaat er zoiets als email, sms, skype, What’s App, etc!

Het gaat er hier ontspannen aan toe en daar genieten we van. We logeren bij vrienden en onze dagen bestaan tot op heden uit slapen, eten, winkelen en heel veel bijkletsen. Gisteren heerlijk gegeten bij ‘Duke’s Chowder House’, een vis restaurant uitkijkend over Puget Sound. Zeker een aanrader.

Vandaag zullen we er voor een paar dagen op uit trekken, we gaan richting Bend waar Erin woont. Het bezoek zal kort en krachtig zijn, enkel twee nachten, toch kunnen we het niet laten om even onze neus om de hoek te steken en een bakkie te doen.

De ochtend schemer begint langzaam de horizon te kleuren, buiten wordt het al wat drukker met het verkeer en de muziek is inmiddels gestopt. Ik ben wat vroeg maar volg de Australiërs richting bed, kijken of ik nog even een uurtje of twee kan slapen zodat ik het middagdutje over kan slaan!

Favoriet adresje om … vis te eten!
Duke’s Chowder House
3327 Ruston Way
Tacoma, WA 98402
(253) 752-5444

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.