Loading

Bend, Oregon

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Bend, Oregon

‘Oregon, we love dreamers’. Niet zo vreemd dat deze slogan aan de staat Oregon is toebedeeld. Het landschap hier is echt om van te dromen, van prachtige berg toppen tot eindeloze vlaktes waarvan je verwacht dat Clint Eastwood elk moment op zijn paard tevoorschijn komt.

Woensdag zijn we vanuit Washington State richting Bend gereden, waar vriendin Erin met haar gezin woont. Tijdens onze rit werden we verrast door de vele gezichten van Washington en Oregon. Onder goede omstandigheden zouden we prachtige vergezichten zien tijdens onze rit, deze bracht ons namelijk langs Mount Rainier, Mount St Helen en over Mount Hood, maar we zagen ze niet door de laag hangende bewolking en motregen. Tot het moment dat Symen in z’n achteruitkijk spiegel keek, moet zeggen dat die zijn soms erg handig om te hebben! Mount Hood werd zichtbaar boven het Cascade gebergte. Wij de auto aan de kant gezet om toch maar even een aantal foto’s te maken en te genieten van de mooi natuur die Oregon te bieden heeft.

Het verblijf bij Erin was heerlijk, enkel twee nachten en toch genoeg om de nieuwe leden van de familie te ontmoeten en Bend te verkennen. Genoten van het landschap, de lekkere biertjes bij brouwerij Deschutes waar Erin haar man Shannon werkt, gewandeld door het gezellige stadscentrum van Bend, lekker gegeten en vooral genoten van het gezelschap. Een heerlijk twee dagen, Bend is zeker een aanrader. Een plek met een eigen identiteit en veel lokale ondernemers die Bend meer karakter geven.

Wanneer we meer tijd hebben willen we zeker terugkeren naar Bend, de route ernaartoe is prachtig en ook het stadje zelf is zoals je de Amerikaanse dorpjes ziet in de Lonely Planet. Niet de grote lelijke gebouwen en dezelfde winkelcentra’s in elke stad … maar een plek met zijn eigen identiteit en leuke locaties die je alleen daar kan vinden!

Favoriete adresjes om … bier te drinken!
Deschutes Brewery Tour & Tasting Room
901 SW Simson Ave
Bend, OR 97702
USA

… te eten!
Deschutes Public House
1044 NW Bond St.
Bend, OR 97703
USA

Greg’s Grill
Old Mill District
395 SW Powerhouse Dr.
Bend, OR 97702
USA

… te winkelen!

Old Mill District
450 SW Powerhouse Dr.
Bend, OR 97702
USA

Downtown Bend
Bend, Oregon
USA

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.