Loading

Eugene

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Eugene

Waar wij in Nederland in 3 uurtjes in België of Duitsland zijn aangekomen, duurt het hier soms zelfs langer om de staat door te steken. We hebben de afgelopen dagen aardig wat uren in de auto gezeten, prachtige landschappen aan ons voorbij zien trekken en de kans gehad om diverse bergen in zijn of haar volle glorie te zien! Mt. Hood, Mt. Reinier, Mt. Washington, Mt. St. Helen en zo kunnen we er nog wel een aantal opnoemen …

Vrijdagochtend hebben we Bend achter ons gelaten om naar Eugene te rijden. Voordat we Erin gingen bezoeken logeerde we bij Jack en Lynette, Jack werkt als arts aan boord van de Holland Amerika Lijn schepen, in Tacoma. Jack en Lynette hebben een aantal jaren geleden, samen met hun dochter en haar gezin, een huis gekocht op een prachtige locatie in Eugene. Door de jaren heen hebben we de foto’s mogen bekijken van het renovatie proces en van het prachtige uitzicht die het huis heeft over de valley. Nu we de kans kregen om het met eigen ogen te bekijken, sloegen we de kans natuurlijk niet af!

Het vertrek vanuit Bend ging niet zonder slag of stoot, we waren onze jassen vergeten en zonder jas naar Alaska leek ons geen goed idee! Bijna net zo onverstandig als de passagiers die we een aantal jaren geleden tegenkwamen onderweg naar Antarctica, zij waren zonder winterkleding op pad gegaan. Het was toch zomer? Waarom zou je dan winterkleding nodig hebben?! Je zou toch denken dat wanneer je zo’n grote en geweldige reis maakt dat je je een beetje verdiept in de omstandigheden …

De rit richting Eugene was weer prachtig, de eindeloze snelwegen ingesloten door hoge bomen, watervallen aan de kant van de weg en prachtige berggezichten passeerde de reveu. Dit is waarom ik de Verenigde Staten zo ontzettend mooi vindt. De Amerikanen zijn inderdaad zo nu en dan eigenaardig, zeker nu tijdens de campagne voor het presidentschap, maar de natuur hier is prachtig, divers en verrassend! Er zijn momenten dat je geen tegenliggers tegenkomt en echt moet zoeken naar een plek voor een koffiestop. De plekjes die je dan eindelijk vindt zijn vaak uit een Lonely Planet gids, zo aten we vandaag lunch op een veranda met uitzicht over de rivier.

In Eugene werden met open armen ontvangen door iedereen aanwezig bij het huis en twee over enthousiaste honden. De foto’s logen er niet om, het uitzicht over de vallei is echt grandioos. Het huis bezit ‘acres’ of land en tijdens een wandeling over het ‘landgoed’ lied Jack ons zien wat het erg allemaal te bieden heeft. Het is nu allemaal nog verwaarloos, maar over een paar jaar moeten we door de fruitboomgaard kunnen lopen zonder vast te komen zitten in de doornen van de bramenstruik. Niet alleen de afstanden zijn hier eindeloos, ook aan het stuk land leek geen einde te komen. Al zou je zeggen dat we een wandeling maakte door een National Park dan zou ik je ook geloven!

We hebben één nacht in Eugene geslapen en zijn vanmorgen samen met Lynette weer richting Tacoma gereden, Jack is achtergebleven in Eugene om voorbereidingen te treffen voor de renovatie van de kelder van een grote woonhuis. Ook tijdens de rit naar huis werden we verrast door prachtige bergtoppen, eindeloze wegen en groot uitgestrekte landschappen. Wanneer we wat meer tijd hebben, willen we zeker terugkeren naar Oregon. Mocht iemand nog opzoek zijn naar een locatie voor een Amerikaanse roadtrip, ik denk dat je hem bij deze hebt gevonden!

Favoriete adresje om … te eten en drinken!
Café 440
Coburg Station
440 Coburg Station
Eugene, OR 97401

We hebben hier heerlijk gegeten, de service is goed en de bierkaart biedt een grote variatie aan locale bieren.

Favoriete adresje om … te lunchen!
Rosemary Cafe
1001 Main Street
Vancouver, WA 98660

Bij het openen van de deur stap je terug in de tijd, de gordijnen komen uit Oma’s huis evenals de meubels, het tapijt en de muziek die uit de radio komt. De service is uitstekend en het eten smaakt zoals je het bij Oma ook krijgt … als je Oma lekker kan koken natuurlijk.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.